Seminar med LinkedIn: Prik til de passive kandidater

LinkedIn seminar med HR-ON om at rekruttere de rette medarbejdere

Seminar med LinkedIn: Prik til de passive kandidater

Seminar med LinkedIn: Prik til de passive kandidater 1200 628 HR-ON

Der er mange passive kandidater på LinkedIn. Over 80 procent af medlemmerne søger ikke aktivt efter nyt job. Det var et blandt flere fakta, som Benjamin Runggaldier, Enterprise Relationship Manager hos LinkedIn, præsenterede for de mange fremmødte til HR-ONs seminar.

I Danmark har over 2,5 millioner en profil på LinkedIn. Og Benjamin Runggaldier understregede, at på trods af den høje andel af passive kandidater, angiver 90 procent danskere at være åben for den “rigtige” jobmulighed.

Læs også: 5 tips til Employer Branding

Inspirerende eksempel

Med de oplysningen om, at der er mange passive kandidater på LinkedIn, må der kreative løsninger til, for at virksomheder kan brage igennem med et jobopslag. Et jobopslag der fanger potentielle kandidaters opmærksomhed – passive som aktive.

Der er flere metoder til at nå frem til kandidaterne på. En af de metoder blev præsenteret i form af en case fra Gentofte Kommune. Kommunen stod sidste år i en vanskelig rekrutteringsproces. Det fortalte Mikael Bierbaum, tidligere HR Proceschef i Gentofte Kommune.

Med LinkedIn Premium Job med ekstra boost lykkedes det at vække interessen hos især en kandidat, Tina Jensen, der fik jobbet. Kampagnen resulterede i 33 ansøgninger til en lederstilling, der indtil da havde kastet syv ansøgninger af sig i svingende kvalitet. Læs mere her.

Gentofte Kommune brugte LinkedIn Premium med et ekstra boost for at rekruttere en kandidat til en lederstilling
Tina Jensen, rektor for FGU Storkøbenhavn Nord, så den ledige stilling som rektor igen og igen på LinkedIn pga. jobannoncen var lagt på som Premium Job og boostet, hvilket gjorde udfaldet til, at hun søgte jobbet.

Prøvede nyt tiltag på første hånd

Casen fra Gentofte Kommune var en øjenåbner for mange af de omkring 80 seminardeltagere. Ved samme lejlighed blev deltagerne også præsenteret for HR-ONs nye funktion i HR-systemet Staff. I løbet af præsentationen blev deltagerne bedt om at hive deres mobil frem fra lommen og deltage live i en quiz.

Det var selve værktøjet til at oprette quizzen, som deltagerne samtidig fik en introduktion til. Et værktøj, hvor kun fantasien sætter grænser for anvendelsen. I første omgang er det tænkt til eksempelvis onboarding, MUS-samtaler med mere.

Læs også: Mangfoldighed er en del af HR-ONs DNA

Ali Cevik til HR-ONs LinkedIN seminar
HR-ONs LinkedIN seminar