HR-ON og Ditur Kundecase

Rekrutterings- og HR-system støtter Diturs eksplosive fart

Rekrutterings- og HR-system støtter Diturs eksplosive fart 1200 627 HR-ON

Rekrutterings- og HR-system støtter Diturs eksplosive fart

Med 70 nyansatte medarbejdere på blot et år står det klart, at Ditur er en virksomhed med fuld fart på. Den otte år gamle virksomhed, der især er kendt for online salg af armbåndsure, er vokset til 85 medarbejdere på ganske kort tid. Og der er flere på vej.

Indtil nu har den forholdsvist nyoprettede HR-afdeling klaret ærterne manuelt. Det fortæller HR Business Partner ved Ditur, Simone Garbenfeldt.

Men det er der nu lavet om på.

Ditur har nemlig indgået et samarbejde med HR-ON. Med udsigt til at skulle ansætte endnu flere medarbejdere de næste par år, har ur-virksomheden med stolperne placeret i den jyske muld brug for et rekrutterings- og HR-system. Og til det formål faldt valget på HR-ON, der leverer begge produkter.

“Grunden til vi gik med HR-ON er, at vi så et rigtig godt match i den måde, HR-ON arbejder på og den måde, Ditur arbejder på. HR-ONs metoder og måde at gå til tingene på passer rigtig godt ind i vores DNA,” siger Simone Garbenfeldt.

Nemmere at tage højde for GDPR

For HR Business Partneren har HR-ON Recruit været med til at gøre rekrutteringsprocessen knap så manuel og dermed nemmere. Hvor Simone Garbenfeldt før håndterede ansøgninger på mail og distribuerede dem ud til de relevante ledere, har hun nu et system med flere fordele.

“Det er noget nemmere at kommunikere med den leder, som er tilkoblet, fordi vi har fælles adgang til systemet – i stedet for det ligger over i min mailboks, og jeg så skal sende det til dem. Nu kan de selv tilgå det, og vi kan have en korrespondence inde i systemet,” siger Simone Garbenfeldt.

De store forskelle fra, hvordan Ditur håndterede rekruttering før kontra nu er mærkbart på flere niveauer, fortæller Simone Garbenfeldt. Det gælder både, når det kommer til de mere lavpraktiske ting som at sætte et stillingsopslag pænt op, men også når det kommer til væsentlige værktøjer, der gør det nemmere at sikre, at GDPR-reglerne bliver overholdt.

Datasikkerhed med ro i maven

Foruden en lettere rekrutteringsproces, har Ditur også fået essentielle værktøjer til at håndtere deres ansattes data. Det sker ved hjælp af HR-ON Staff, som ur-virksomheden bruger til at samle al data om medarbejderne. For Simone Garbenfeldt betyder det en større tryghed.

“Førhen havde jeg alle vores medarbejders data i et excel-ark, og det er ikke altid, det er 100 procent pålideligt. Der kan ske menneskelig fejl, når man har det liggende på den måde. Så for mig har brugen af HR-ON Staff betydet, at vi har en sikkerhed i forhold til data,” siger hun.

Derudover er opgaver som rapportering blevet nemmere for HR Business Partneren, som også glæder sig over features som at underskrive digitalt og udsende surveys med Engagement Builderen. At engagere medarbejderne via online platforme er det næste store skridt inden for HR, mener Simone Garbenfeldt.

“Man kan lave engagement med medarbejderne, som er fremtiden, som jeg ser det; at man kan have det her online univers, hvor man kan lukke medarbejderne ind – også inden de starter,” siger hun.

En god onboarding er win-win

Spørger man Simone Garbenfeldt om, hvad HR er for hende, handler det om, at medarbejderne i organisationen trives. Og om at skabe en forbindelse mellem forretningen til de medarbejdere, der er ansat. Til at forstærke den forbindelse forventer Simone Garbenfeldt, at HR-ON Staff bliver hendes højre hånd.

“For mig er en god onboarding en, hvor man er nærværende, og hvor medarbejderne føler, de kommer godt på plads. Det er en win-win både for organisationen og for medarbejderne. Men en anden vigtig ting, som vi også har meget fokus på er preboarding, hvor HR-ON Staff kommer til at hjælpe os rigtig meget. Nogle gange kan der godt gå flere måneder, fra man har været til ansættelsessamtale, til man starter, og der synes jeg, det er vigtigt, at der er en kontakt, så man glæder sig til, at man skal starte på arbejde,” siger Simone Garbenfeldt.

Alt i alt har implementeringen af både HR-ON Recruit og HR-ON Staff allerede sparet Ditur i tid og ressourcer.

“HR-ON adskiller sig ved, at der er mange løsninger samlet i én. Det er klart det, som jeg synes er tiltalende. Man får alle de her forskellige funktioner, som man typisk ville have andre systemer ved siden af til at ordne. Men det kan man egentlig samle over i et system. Det har rigtig stor værdi for os,” siger Simone Garbenfeldt.

FAKTA OM DITUR

  • Ditur er grundlagt i 2014 som en webshop
  • Virksomheden sælger ure og accessories online, men også i fysiske butikker
  • Deltog i Løvens Hule i 2020, hvor Jacob Risgaard og Jesper Buch gik ind i virksomheden
  • Bygger i øjeblikket nyt domicil i Hasselager ved Aarhus
  • Har omkring 85 ansatte i foråret 2022