Virksomhedspagt skaber det, som Knud den Hellige missede

HR-ONs praktikanter og studentermedhjælpere efteråret 2019

Virksomhedspagt skaber det, som Knud den Hellige missede

Virksomhedspagt skaber det, som Knud den Hellige missede 1280 866 HR-ON

I et år har den virksomhedspagt, som HR-ON indgik med Technology Denmark, skabt øget fokus på it-specialister. Det er især kommet til udtryk i medarbejderstaben, hvor it-virksomheden ansætter flere studerende.

Når det handler om at forbedre vilkårene for fremtidens it-specialister, gør HR-ON en stor indsats sammen med flere aktører. Og det er det mest essentielle i den virksomhedspagt, som HR-ON indgik med Technology Danmark sidste år. En pagt som HR-ON fortsat bakker op om, forsikrer Ali E. Cevik, CEO i HR-ON.

– Man kan med rette spørge sig selv, hvorfor en “virksomhedspagt” som lyder lidt tungt og formalistisk. Kunne man ikke bare give de studerende og andre uden for arbejdsmarkedet muligheden for et praktikforløb eller et job uden en egentlig “pagt”? Men her synes jeg, at borgmester, Peter Rahbæk Juel, havde en rigtig god pointe, da han introducerede virksomhedspagten for præcist et år siden, siger Ali E. Cevik.

Ali E. Cevik underskiver virksomhedspagten i 2018.

Ali E. Cevik, CEO i HR-ON, underskrev virksomhedspagten sidste år med borgmester Peter Rahbæk Juel som tilskuer.

Et fælles ansvar

Ali E. Cevik henviser til Odenses borgmesters rammende og humoristiske perspektivering, der førte os fra de fysiske rammer i det nye it-hus, Munkemølle, ved havnen tilbage til Knud den Hellige. Hvis nu Knud den “Hellige” havde indgået en pagt med jyderne tilbage i 1085, kunne han have erobret England med deres hjælp og dermed blive husket som Knud den “Store”.

I stedet blev han myrdet af de selv samme jyder ved netop Munkemølle, der dengang lå ved Munkemose/Skt. Albani Kirke. Moralen er helt indlysende, pointerede borgmesteren: Tech- og robotvirksomheder på Fyn, ta’ et fælles ansvar og indgå en pagt, hvor I i fællesskab bidrager til udviklingen af fremtidens talentpulje og skaber nye arbejdspladser.

– Og det er faktisk det vi har gjort, hvilket vi er rigtig glade for, siger Ali E. Cevik.

Læs også: Mangfoldighed er en del af HR-ONs DNA

Frisk pust

Målene i virksomhedspagten er blandt andet, at de deltagende virksomheder skaber flere praktikpladser og studiejobs samt ansætter flere internationale medarbejdere.

I øjeblikket er der i alt 17 praktikanter og studentermedhjælpere ansat i HR-ON. De studerende er et kæmpe plus for HR-ON, fortæller Ali E. Cevik.

– Vi har fået en masse god energi, ny viden og nye vinkler på løsningen af en række opgaver. Vores praktikanter og studentermedhjælpere har udviklet sig, fået praktisk indsigt og arbejdserfaring. Det gør dem langt bedre rustet til en fremtidig karriere, oftest – men ikke kun – hos os, siger Ali E. Cevik.

Du kan læse mere om virksomhedspagten på Technology Denmarks hjemmeside her og her.