Få fem gode tips til din online jobsamtale

De fem bedste tips til online jobsamtale

De fem bedste tips til online jobsamtale 1200 628 HR-ON

De fem bedste tips til online jobsamtale

Er du nervøs for en kommende online jobsamtale? Her er de fem bedste tips fra HR-ON, der hjælper dig med at forberede og sikre succes, når du sidder foran skærmen og møder din (måske) kommende arbejdsgiver.

Online jobsamtaler bliver mere og mere brugt af virksomheder til at rekruttere nye medarbejdere. En af grundene er, at i nutidens globaliserede verden rekrutterer mange virksomheder internationalt for at finde de bedst mulige kandidater. Dette skaber samtidig grobund for en mere mangfoldig medarbejderstab.

Desuden er det meget nyttigt fortsat at være i stand til at holde jobsamtaler trods de nuværende omstændigheder med coronakrisen.

De fleste foretrækker at møde deres potentielle nye kollega personligt mindst en gang under rekrutteringsprocessen. Det er dog ikke altid muligt, og en online jobsamtale er det næstbedste møde.

Online jobsamtaler er meget populært

HR-ONs rekrutteringssystem, HR-ON Recruit, gør det muligt for de rekrutterende medarbejdere at styre hele deres rekrutteringsproces online – herunder at arrangere og gennemføre jobsamtaler.

HR-ON lancerede for nyligt et værktøj til online jobsamtaler. Og det har vist sig at være ekstremt populært hos HR-ONs kunder. I ugen for lanceringen har over 5.000 kandidater allerede modtaget links, der inviterer dem til en online jobsamtale.

Hvis du for nylig har søgt et job, er det en god ide at forberede dig nu. Fortsæt med at læse og få HR-ONs fem bedste tip til den gode virtuelle jobsamtale.

De fem bedste råd til din online jobsamtale

Tips til online Jobsamtale

1. Forbered dig

Undervurder ikke hvor vigtigt det er at forberede dig. Gør det på samme måde som du ville gøre, hvis du skulle mødes ansigt til ansigt.

Det betyder, at du kender dit CV og er klar til at besvare spørgsmål om hvad som helst på dit CV. Det er også vigtigt at have læst jobbeskrivelsen for jobbet grundigt og have et svar klar på, hvorfor du er en stærk kandidat.

Selvfølgelig skal du også tjekke virksomhedens hjemmeside inden samtalen. Tag desuden et kig på deres LinkedIn-profil og andre sociale medier, så du kan få et indtryk af, hvordan virksomheden kommunikerer. Endelig er det meget vigtigt at forberede nogle spørgsmål, som du gerne vil stille under samtalen, så du også selv kan blive klogere.

Tips til online Jobsamtale

2. Fremtoning

På trods af at du sidder hjemme under jobsamtalen, er det stadig vigtigt, at du tager dig ud fra din bedste side. Ideelt set bør du have det samme tøj på, som du ville gøre ved et møde personligt.

Dette er din chance for at gøre et godt indtryk. Selvom du tænker, at det er ligegyldigt, om du stadig sidder i natbukser og bare tæer, så giver det dig et mentalt overskud, selvtillid og parathed at påklæde dig nydeligt – fra top til tå.

Tips til online Jobsamtale

3. Omgivelser

Sørg for at du befinder dig et roligt sted og ikke bliver forstyrret. Sæt din telefon på lydløs og bed andre i dit hjem om at være så stille som muligt. Prøv at undgå at din hund eller kat deltager og send børnene udenfor eller lad dem se en film.

Det er også vigtigt at tænke på baggrunden. Prøv at have en enkel baggrund for eksempel en almindelig væg. Sørg for at flytte gårsdagens tomme ølflasker ud af kameraets synsfelt og sæt vasketøjet i kælderen.

Tips til online Jobsamtale

4. Test lyd og kamera

For at undgå forsinkelser i starten af ​​jobsamtalen og for at komme så godt fra start som muligt, er et godt tip at udføre en lyd- og kameratest, før interviewet starter.

Lav eksempelvis et prøveopkald med en ven et par timer før samtalen, så du undgår, at teknikken spænder ben for din velforberedte samtale.

Tips til online Jobsamtale

5. Noter

Hav en blok klar. Afhængigt af hvor god du er til at multitaske, så noter nøglepunkterne i samtalen. Men kun enkelte ord. Det kan gavne i en eventuel anden runde.

Det vil hjælpe dig med at evaluere og reflektere det indtryk du fik af det sted, du har søgt job.

Ekstra tips

Hvis du af en eller anden grund ikke bruger kamerafunktionen til din online samtale, er du nødt til at gøre en større indsats for at vise din interesse og positive personlighed gennem din stemme. Det er vigtigt at smile så meget, som du ville, som hvis kameraet var tændt. Det lyder måske underligt, men det er muligt at høre, om en person smiler. Udstrålingen giver genklang gennem din stemme.

Hvis du er arbejdsgiver og rekrutterer i øjeblikket, kan du læse nogle af vores seneste artikler om at afholde jobsamtaler online. Der er ligeledes en guide til dig som rekrutteringsansvarlig her.