Guide: Sådan bevarer du professionalismen, når du holder jobsamtaler online

Forbliv professionel når du rekrutterer online

Guide: Sådan bevarer du professionalismen, når du holder jobsamtaler online

Guide: Sådan bevarer du professionalismen, når du holder jobsamtaler online 1200 628 HR-ON

Skal du også rekruttere nye kandidater online? Flere og flere virksomheder vælger at afholde jobsamtaler online i disse dage. Helt aktuelt handler det om, at vi lever i en tid, hvor vi bør holde afstand som konsekvens af coronaudbruddet. Selv før COVID-19-krisen var online jobsamtaler imidlertid allerede mere og mere populært. Og dette er en tendens, der antageligt fortsætter i fremtiden, fordi virtuelle møder sparer tid og penge – både for virksomheden og kandidaten.

Nogle virksomheder er allerede godt i gang og har erfaring med at holde online jobsamtaler. Men for mange kan digitale ansættelser og det at rekruttere online være helt nyt. Hvis du er rekrutterings- eller HR-ansvarlig og synes, det kan være en svær balancegang at opretholde din professionalisme, når processen foregår online, kan du med fordel læse videre i vores guide her.

1) Hav de rigtige værktøjer

Det første skridt til, hvordan man forbliver professionel, når man skal rekruttere online, er at sikre, at man har de rigtige værktøjer. Overgangen til digital rekruttering betyder ikke nødvendigvis, at din ansættelsesproces kommer til at halte. Faktisk kan din rekruttering køre mere problemfrit med et godt e-rekrutteringsværktøj.

HR-ON tilbyder et intuitivt e-rekrutteringsværktøj, der gør online rekruttering nemmere end nogensinde før. Med HR-ON Recruit kan du styre hele ansættelsesprocessen et sted: fra jobopslag til at udvælge kandidater, online jobsamtaler og alt derimellem. Som nævnt kan man som noget nyt holde jobsamtaler online direkte i browseren.

HR-ONs nye videofunktion til at rekruttere online er meget populær. Over 5000 kandidater blev inviteret til online jobsamtaler inden for den første uge, efter HR-ON lancerede funktionen.

Gennemfør rekrutteringer online

2) Forbered og planlæg

Når du har dit e-rekrutteringsværktøj på plads, er det vigtigt at sikre, at alle involverede har styr på og er i stand til at bruge softwaren. Når det kommer til online jobsamtale, er det en god ide at holde et møde for alle de rekrutteringsansvarlige, før I interviewer kandidaterne. Det vil sikre, at alt teknik fungerer, og det understøtter professionalismen.

Planlægning er også vigtig. Det er altid en god ide at have en plan, når man holder samtaler. Og det er endnu vigtigere, når man skal rekruttere online – især hvis der er mere end en person, der deltager i samtalen. Når I er i samme rum, er det lettere at have en mere fleksibel struktur, og I kan f.eks. nemmere skiftes til at føre samtalen. Med videointerviews kan det være en smule mere udfordrende.

Derfor er det er vigtigt at have en plan på forhånd om, hvem der skal føre hvilke dele af interviewet. Det sikrer desuden en god og tryg oplevelse for kandidaterne.

3) Brug kamera

Husk altid at slå dit kamera til for at sikre en så høj kvalitet af jobsamtalen som muligt. Det er desuden vigtigt at bruge kameraet for at skabe en relation mellem din virksomheden og kandidaten. Bed derfor de øvrige deltagere om at tænde deres kamera og test jeres mikrofoner, inden interviewet starter. Nogle gange er det en fordel at bruge computerens mikrofon frem for den i dit headset.

Forud for interviewet er det også en god ide at forberede kandidaten på, at han/hun bør slå sit kamera til under samtalen, så det står klart for alle på forhånd.

4) Tjek dine omgivelser

Et af de fem bedste tip til kandidater der deltager i en online jobsamtale er at tænke på omgivelserne. Helt konkret: baggrunden. Som oftest vil du og kandidaten sidde i hvert jeres private hjem. I den sammenhæng er det en god ide at skildre virksomhedens image og professionalisme.

Vær opmærksom på din baggrund og hvad man kan se af dit hjem og undgå selvfølgelig, at børn eller kæledyr afbryder jobsamtalen.

Online Jobinterview

5) Hold øjenkontakt

Atmosfæren og miljøet vil naturligt nok være anderledes ved en online jobsamtale end ved en traditionel jobsamtale. Og det er derfor ekstra vigtigt at få kandidaten til at føle sig tryg i situationen.

Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for at holde øjenkontakt, som du ville gøre i et møde ansigt til ansigt. Kig på kandidaten og husk at smile.

Ifølge 2020’s globale digitale oversigt bruger 84% af befolkningen i Europa og 76% af befolkningen i USA nu internettet. Med andre ord er det højst aktuelt for danske virksomheder at omfavne digital rekruttering og online jobsamtaler.

Vil I prøve at rekruttere online som næste skridt i jeres rekrutteringsproces? Book et uforpligtende opkald, så hjælper vi dig godt i gang.