De vigtigste grunde til at rekruttere forskellige medarbejdere

Reasons to recruit diverse employees

De vigtigste grunde til at rekruttere forskellige medarbejdere

De vigtigste grunde til at rekruttere forskellige medarbejdere 1200 628 HR-ON

Mange mennesker rekrutterer ubevidst mennesker med lignende profiler som deres egne. Men der er mange fordele ved at se på de alternative profiler, og fremme en mangfoldig arbejdsplads. Denne artikel vil fremhæve de vigtigste grunde til at rekruttere forskellige medarbejdere.

I mange virksomheder er arbejdsstyrken meget homogen. Det er trods alt lettere at rekruttere folk ligesom dig. Men er dette altid en fordel? Ikke ifølge manager hos HR-ON, Ali E. Cevik. Han har matchet hundreder af kandidater med de rigtige firmaer gennem årene.

”Jeg har faciliteret og afholdt kurser i kompetenceudvikling siden 2003. Jeg fandt, at holdene, der var forskellige inden for køn, kultur og alder, var bemærkelsesværdigt bedre end de homogene hold.”

Ali mener, at mangfoldighed skal ses som en styrke og påpeger, at med mangfoldighed følger et enormt potentiale for innovation, som sjældent udnyttes fuldt ud. Hans punkt understøttes af en rapport fra McKinsey & Company.

Kerneværdier er lige så vigtige som kvalifikationer

Ali har i løbet af sin karriere været med til at placere mere end 400 kandidater i forskellige virksomheder. Hans pointe er, at virksomheder skal fokusere på kerneværdierne for de potentielle kandidater, i stedet for kun at fokusere på deres faglige kvalifikationer. Han har en positiv erfaring med implementering af denne idé i rekruttering.

”Jeg hjalp med at placere en ung flygtning i et stort konsulentfirma, hvor han først blev ansvarlig for salg og senere ansat af indkøbsafdelingen,” siger Ali og fortsætter: ”Han havde ingen erfaring, begrænsede sprogfærdigheder og ingen brugbar viden om feltet han skulle arbejde i. Men han fik chancen og skabte sin egen position igennem sine personlige kvalifikationer, vilje og nysgerrighed. Samtidig skabte han innovation i organisationen og job for andre. Havde han ikke fået chancen, ville han aldrig komme så langt og fået de resultater, han gjorde.”

Mangfoldighed handler ikke kun om at give de uerfarne kandidater en chance. Det handler også om at skabe bedre resultater som et team.

Se denne artikel om Værdibaseret rekruttering viser sig at være mest succesrig.

Mangfoldighed for et bedre arbejdsmiljø

Det er ikke kun det praktiske arbejde, der drager fordel af rekruttering af mangfoldighed. ”Det øjer også stærkt til virksomhedens brand, at være i stand til at samarbejde med mangfoldighed og kerneværdier i stedet for de klassiske økonomiske incitamenter,” siger Ali.

Med hensyn til at skabe mere job tilfredshed blandt medarbejderne påpeger forskningen ”Good Workers ‘Index” 2015 også, at meningsfulde og positive forhold til kolleger og ledelse er langt de vigtigste elementer i et godt arbejdsliv.

En mangfoldig arbejdsplads kan hjælpe med at fremme læring, kreativitet og innovation. Det er vigtigt at skabe nære relationer på arbejdspladsen.