HR-ONs nye videofunktion rammer ned i et akut behov

HR-ONs nye videofunktion til online jobsamtaler

HR-ONs nye videofunktion rammer ned i et akut behov

HR-ONs nye videofunktion rammer ned i et akut behov 1200 628 HR-ON

Der er blevet taget godt imod HR-ONs nyeste digitale løsning til at holde jobsamtaler online. Et stort forbrug af løsningen viser, at HR-ONs nye videofunktion rammer ned i et akut behov. Brugerne af rekrutteringssystemet HR-ON Recruit har samlet set indkaldt over 1200 kandidater til en video-jobsamtale. Og det var blot tallene på lanceringsdagen.

Dermed rammer HR-ON ned i det store behov, som it-virksomhedens kunder har i en tid, hvor coronakrisen gør, at danskerne skal begrænse møder ansigt-til-ansigt. Selvom krisen kradser og sænker mange virksomheder i knæ, er der en række virksomheder og organisationer, der akut har brug for flere ansatte. Det gælder eksempelvis for sundhedssektoren.

Samtalen foregår direkte i browseren

Den nye videofunktion fungerer ganske enkelt og brugervenligt. Når virksomheden indkalder en interessant kandidat til samtale, skal der blot sættes flueben i en tjekboks for at angive, at jobsamtalen foregår online.

Snart herefter modtager kandidaten en indkaldelse i sin mailboks. I mailen fremgår – udover de sædvanlige detaljer som dato og klokkeslæt for samtalen – ligeledes et link. Kandidaten og den rekrutterende medarbejder skal altså blot klikke på linket, når samtalen starter, og dermed er de i gang. Hverken kandidaten eller medarbejderen behøver at downloade et program – det hele foregår direkte i browseren.

Ide opstod for ti år siden

Ideen til funktionen kommer med stor erfaring og know-how. HR-ONs CEO, Ali E. Cevik, sprang allerede på vognen med online jobsamtaler for ti år siden, hvor han udviklede jobportalen Jobview. Nu blev tiden moden til at re-lancere en videofunktion, der rammer ned i et akut behov.

“’Online jobsamtale bliver en naturlig del af fremtidens måde at rekruttere på,’ påstod jeg i et indslag i TV2 Fyn for 10 år siden. Dengang lød det som en futuristisk drøm. Det er trist, at coronavirus har synliggjort, hvor vigtigt det er at have mulighed for fjernarbejde, herunder at kunne holde jobsamtale på trods af fysiske barrierer. Men glædeligt at mine oprindelige ideer bag konceptet stadig er aktuelle. Det gælder eksempelvis fremme af mangfoldighed, inklusion, miljø, klima, arbejdsglæde, job og familieliv. Vi er også allerede i gang med at kigge på virtual reality og mixed reality i rekruttering – og den aktuelle situation gør måske, at det ikke virker alt for fjernt,” siger Ali E. Cevik, CEO i HR-ON.

Hvis du er interesseret i at høre mere om den nye funktion til online jobsamtaler, så kontakt HR-ON.