Virtual reality revolutionerer din HR-indsats

Virtual reality revolutionerer din HR-indsats

Virtual reality revolutionerer din HR-indsats 1600 1067 HR-ON
Christian Hansen, CTO hos HR-ON

De fleste vil nok forbinde virtual reality (VR) med computere og gaming. Inden for de sidste par år har VR udviklet sig hurtigt, og flere og flere brancher tager teknologien til sig. Et stigende antal virksomheder verden over begynder at udnytte VR til at rekruttere og træne deres ansatte. Virtual reality revolutionerer HR.

Online jobsamtaler er allerede blevet meget populært – ikke mindst på grund af Coronakrisen verden over. Derudover er det en måde for virksomheder at spare både tid og penge samtidig med, at det forbedrer oplevelsen for både kandidaten og arbejdsgiveren.

Læs også: HR-ONs fem bedste tips til online jobsamtale

Til HRtechX, som er Nordeuropas største HR-techkonference, skal Christian Hansen, CTO hos HR-ON, tale om, hvordan teknologi kommer til at forme fremtidens arbejdsmarked, og hvordan VR bliver en del af det. Konferencen finder sted til efteråret, og HR-ON er dybt involveret i begivenheden.

Et ordentligt indtryk af jobbet og virksomheden

Med VR-teknologi er det muligt at give potentielle nye medarbejdere et ordentligt indtryk af virksomheden. Dette kan man for eksempel ved at give en rundvisning af kontoret. Man kan også give dem muligheden for at møde hele teamet i et virtuelt rum inden jobstart.

Derudover kan VR også bruges til at give kandidaterne en god fornemmelse af dagligdagen på jobbet. Et godt eksempel er den tyske jernbanevirksomhed, Deutsche Bahn, der allerede har integreret VR som en naturlig del af deres rekrutteringsproces.

“Potentielle kandidater kan tage et VR-headset på og inden for få sekunder opleve jobbet i en meget livagtig atmosfære,” siger Kerstin Wagner, leder af Talent Acquisition hos Deutsche Bahn.

Brugen af VR under jobinterviews giver virksomheder en fordel i deres søgning på nye talenter i forhold til konkurrenterne ved at give en bedre oplevelse for kandidaterne.

Bedre vurdering af kandidaterne

VR kan også være nyttig til at hjælpe ansættelsesudvalget med at vurdere kandidater under ansættelsesprocessen. Virksomheder kan vurdere kandidaternes evner ved hjælp af VR-programmer til at få afklaret både faglige og personlige kompetencer uden at være fysisk til stede.

Denne metode til at vurdere kandidater er også mere effektiv i forhold til at hjælpe virksomheden med at vælge den rette person til stillingen, samtidig med at det også giver en bedre oplevelse for de deltagende kandidater.

Derfor ser it-virksomheden HR-ON også VR som et interessant værktøj, påpeger Christian Hansen, der er CTO i HR-ON:

“Jeg tror også, at vi kan bruge VR som et datastyringsværktøj, når vi skal vælge den rigtige kandidat. Med VR får man muligheden for at arbejde langt mere visuelt og dynamisk med ansøgerdata. Du går blot ind i dit virtuelle ansættelsesrum, og derefter kan du sortere og linke data på tværs af et tredimensionelt rum,” siger han.

“Mange virksomheder er allerede begyndt at investere i VR for at revolutionere deres træningsmetoder.”

Grundfos eksperimenterer med VR

Virksomheder kan med VR tilbyde fordybende og livagtige træningsprogrammer for nye og eksisterende medabejdere. En af de helt store fordele ved VR-træning er, at det minimerer omkostningerne og fjerner den eventuelle risiko, der kan være ved traditionel træning. Dette er især gældende for fysisk krævende og/eller farligt arbejde.

Mange virksomheder er begyndt at investere i VR for at revolutionere deres træningsmetoder. For eksempel er Mærsk begyndt at udvikle en digital undervisningsplatform, som bruger en kombination af fysisk træning og virtual reality til at skabe realistiske undervisningsmiljøer til deres sikkerhedstræning.
Derudover er Coop begyndt at bruge et VR-spil til at træne deres unge medarbejdere og give dem en anderledes introduktion som huskes.
Et mere dansk eksempel er Grundfos, som er begyndt at eksperimentere med både virtual reality og augmentet reality i forbindelse med deres træningsproces af de ansatte.

VR forstærker empati

Virksomheder kan også bruge VR til at forbedre arbejdsforholdet mellem de ansatte ved at træne deres færdigheder inden for kommunikation. Det kan hjælpe med at eliminere problemer som sexchikane og diskrimination på arbejdspladsen.

Derudover kan VR hjælpe med at forstærke empati og forståelse for andre. For eksempel er det muligt at tage et VR-headset på og forstå, hvordan det er at sidde i kørestol, eller hvordan verbale angreb føles som førstehåndsoplevelse.

Virtual Reality kan blive brugt til at træne personalet

Virtual reality revolutionerer HR

Inkorporering af VR i jeres rekrutteringsproces og personaletræning vil spare din virksomhed både tid og penge. Samtidig vil det også  forbedre oplevelsen markant for alle involverede.

For at høre mere om VRs påvirkning af rekruttering og HR, kan du følge HR-ON på Facebook og LinkedIn. Hold samtidig øje med yderligere information om HR-ONs deltagelse ved HRtechX til efteråret.