International HR-dag er her snart. Her får du en guide til fejring af dagen.

Sådan sætter du fokus på og fejrer HR dag 2024

Sådan sætter du fokus på og fejrer HR dag 2024 1200 628 HR-ON

Sådan sætter du fokus på og fejrer HR dag 2024

D. 20. maj 2024 er international HR dag. Læs med og bliv klogere på, hvad årets tema er, hvordan man kan fejre dagen, og hvorfor vi sætter fokus på HR og alle HR-professionelle på denne dag. Her er hvad du skal vide om HR dag 2024. 

International HR-dag, også kendt som International HR Day (IHRD) på engelsk, markeres årligt den 20. maj. I Danmark falder dagen på 2. pinsedag, men på trods af at det er en helligdag, er der rig mulighed for at sætte fokus på emnet og drøfte betydningen af HR og hvorfor det er vigtigt.

Før vi fortsætter, lad os først se nærmere på spørgsmålet: ‘Hvad er International HR dag?’ Dagen markeres globalt og fungerer som en hyldest til HR og dens betydning for organisationer og mennesker

På et eller andet tidspunkt i dit arbejdsliv har du sandsynligvis haft behov for at henvende dig til HR. Uanset om det har drejet sig om at få svar på et spørgsmål, der står i personalehåndbogen, eller om du har skullet igennem en vanskelig samtale, er HR‘s rolle at støtte medarbejderen. Vi har førhen forslået og talt om, hvordan HR dag fejres, men i år vil vi fokusere på dens temaer.

automatiser tidsregistrering med hr-on staff

Og temaet for HR dag 2024 er…

Hvert år præsenterer European Association For People Management (EAPM) et tema for International Human Resource dag. I år har EAPM fire temaer til os for HR dag: Championing Ethical Tech & AI Integration, Redefined Future Workplaces, Excellence in People Leadership og Continuous Investment in Skills and Education. 

Der er altså hele fire temaer, der alle bærer præg af teknologi, udvikling og fremtidens HR. Hvordan sætter man så fokus på disse til HR dag 2024

Med valgmuligheder kan du netop vælge et eller flere temaer, som du finder mest relevant for din virksomhed, eller du kan spørge medarbejderne, om hvilke emner, de finder interessante. Vi giver én mulig aktivitet per tema. Human Resource Day er ikke kun en begivenhed, der skal fejres i HR-afdelingen, men med alle.

4 måder hvordan du kan fejre HR dag 2024

Er du HR-konsulent eller -medarbejder der til dagligt arbejder i HR-verdenen mellem kolleger og HR-systemer, så kender du nok til HR dag. Men HR dag 2024 kan alle fejre! Her får du 4 måder hvordan du kan tilbringe dagen på:

Vil du fokusere på Championing Ethical Tech & AI Integration:
Morgen Workshop om etik og teknologi: start dagen med fælles morgenmad og med en workshop, hvor medarbejdere og ledere kan diskutere etiske dilemmaer i forbindelse med teknologisk anvendelse på arbejdspladsen. Fokuser på at identificere retningslinjer for etisk brug af teknologi og AI.

Vil du fokusere på Redefined Future Work Places:
Design Challenge: Opdel medarbejderne i teams og udfordre dem til at designe en fremtidig arbejdsplads, der fremmer innovation, samarbejde og trivsel. Lad dem præsentere deres ideer i slutningen af dagen for feedback og diskussion.

Vil du fokusere på Excellence in People Leadership:
Intern ledelseskonference: Organisér en intern minikonference med indlæg fra ledere inden for organisationen der deler deres bedste praksis inden for personaleledelse og udvikling. Dertil kan I lave en debat med medarbejderne efterfølgende, og notere relevante pointer fra dagen. 

Vil du fokusere på Continuous Investment in Skills and Education:
Peer-to-peer-udveksling: Facilitere peer-to-peer-udvekslings sessioner, hvor medarbejdere kan dele deres ekspertise og erfaringer inden for forskellige områder eller opgaver. Afsæt et x antal minutter så hver medarbejder har mulighed for at snakke og lære fra flere kolleger.

Hvorfor skal du sætte fokus på HR og HR-professionelle til HR dag 2024?

HR spiller en afgørende rolle i at udvikle og styrke kulturen i en organisation. Nogle gange tager det tid, før man ser ændringer, men HR er uvurderlig ligesom alle andre afdelinger. Derfor er International HR dag også en god anledning til at sætte fokus på HR og HR-professionelle.

HR dag 2024 er det afgørende at rette fokus mod HR og give dem den anerkendelse, de fortjener. Det er vigtigt at huske, at HR-medarbejdere også har brug for motivation, og et simpelt ‘godt gået’ fra en kollega kan være den lille gestus, der gør en stor forskel. Dagen er festdag for alle. 

Glædelig HR dag 2024!

med stafbuddy appen får i virksomheden lige i lommen

FAQ: Hvad er HR dag 2024?

  • HR-dag er en årlig begivenhed dedikeret til at fejre og anerkende HR-funktionen og HR-professionelle. I 2020 fejres dagen d. 20 maj 2024.

  • Man holder HR-dag for at sætte fokus på HR-medarbejderne, og den indsats samt hvilken betydning HR har for organisationer.

  • HR er vigtigt, da det spiller en central rolle i at udvikle og motivere medarbejderne. Dette er bl.a. fokus under HR dag.

  • HR står for Human Resources, på dansk menneskelige ressourcer.