Halvdelen af os finder det næste job gennem sociale medier

Social marketing medarbejder der laver statistik på deres likes og kommentare

Halvdelen af os finder det næste job gennem sociale medier

Halvdelen af os finder det næste job gennem sociale medier 1200 628 HR-ON

Den helt rigtige person til at løse opgaverne i din virksomhed er et sted derude. Men det store spørgsmål er, hvordan du får kontakt til vedkommende.

Kan man score et job gennem sociale medier? Før i tiden ville ledige stillinger være placeret i et fagblad eller på en jobportal. Fælles for de to annonceringsformer var imidlertid, at de krævede, at kandidaten selv gik ind og kiggede efter jobbet. I dag er alternativet med at få annoncen til selv at finde kandidaten via sociale medier ved at tage over.

Ifølge social medie-ekspert Astrid Haug er det nu 48 procent, der vil finde deres næste job på sociale medier.

– Og så er det også på de sociale medier, at de mere passive jobsøgende sidder og holder øje. Dem som har et godt job, men måske alligevel kan blive fristet, skriver hun på sin hjemmeside.

Danskere er storforbrugere af sociale medier

Ifølge DR Medieforsknings årlige rapport har 90 procent af danskerne en profil på en eller flere sociale medier, hvoraf Facebook er det største. Til gengæld vokser andre mere nicheprægede medier.

Seks procent af danskerne er dagligt på LinkedIn, hvilket svarer til 348.000 daglige brugere, mens antallet for jævnligt brug naturligvis er væsentligt højere. Facebook er stadig ti gange større målt i dagligt brug.

Læs også: Mangfoldighed er en del af HR-ONs DNA

Fik job via LinkedIn

En af dem, der for nylig fik et job gennem en annonce på LinkedIn, er den nye rektor for FGU Storkøbenhavn Nord, Tina Jensen. Hun opdagede først jobbet, da hun så opslaget på LinkedIn.

Billede af Tina

– LinkedIn er noget nær det første, jeg åbner om morgenen, når jeg sidder og drikker morgenkaffe, siger hun.

Rektor for FGU Storkøbenhavn, Tina Jensen

Hun var som leder af en lokal produktionsskole allerede opmærksom på, at stillingen ville dukke op, og hun havde gennem længere tid holdt øje med jobannoncerne. Da hun så opslaget på LinkedIn, valgte hun at søge rektorjobbet.

Få klik kan føre til den rette kandidat

Jobannoncen var lagt på LinkedIn gennem LinkedIn Premium, hvor virksomhederne kan målrette deres stillinger til de profiler, de er på jagt efter, forklarer HR-ONs CEO, Ali E. Cevik.

– Alle er på LinkedIn, og LinkedIn ved, hvad folk laver. Skal du for eksempel bruge en sygeplejerske i Region Sjælland, kan du komme ud til et meget stort antal med få klik. Faktisk er der hele 25.885 sygeplejersker på LinkedIn, siger Ali E. Cevik.

Læs mere om casen her.

Kan man finde et job på de sociale medier?

Der er 48 procent, der finder et job på de sociale medier som LinkedIn og Facebook. Det anslår social medie-ekspert Astrid Haug.

Hvem kan slå job op på de sociale medier?

Alle virksomheder og organisationer kan slå et job op på et socialt medie. Det handler om at se, hvor de relevante kandidater færdes. Er det mest på det erhvervsfokuserede LinkedIn, eller er det mest på allemandsejede Facebook?