Værdibaseret rekruttering viser sig at være mest succesrig

Value-based recruitment proves most successful

Værdibaseret rekruttering viser sig at være mest succesrig

Værdibaseret rekruttering viser sig at være mest succesrig 1200 628 HR-ON

Færdigheder kan trænes, men kerneværdier er vigtige. Rekruttering baseret på kerneværdier, kendt som værdibaseret rekruttering, viser sig at være mest succesrig for virksomheder, der leder efter langsigtede investeringer. Værdibaseret rekruttering repræsenterer det koncept, HR-ON er bygget på. Formålet er at skabe et system, der forenkler og raffinere rekrutteringsprocesser. Og på samme tid et system, der giver muligheden for at reflektere virksomhedens kerneværdier.

LAD KERNVÆRDIER BESLUTTE

”Værdibaseret rekruttering” anvendes mere specifikt ved at understrege virksomhedens kerneværdier i hvert trin i rekrutteringsprocessen. Det indebærer overvejelser om, hvad kommunikationen signaliserer til ansøgere, og hvad andre interessenter opfattes fra din rekruttering. Mere specifikt skal du tage et bevidst valg om designet til din jobannonce, jobbeskrivelsen, søgekriterierne og hvordan du reagerer på ansøgerne.

DESIGN KOMMUNIKERER

”Det ser godt ud og efterlader et professionelt indtryk, når du lægger en ekstra indsats i design. Men det er ikke kun æstetisk. Designet viser også, hvem du er, og hvad du finder det mest vigtige,” siger grundlæggeren af ​​HR-ON, Ali E. Cevik. På grund af dette tilbyder HR-ON at offentliggøre jobannoncer som en integreret del af virksomhedens websteder i individuelle design. Dette er en funktion, som de fleste kunder af HR-ON bruger og værdsætter: ”Vores visuelle udtryk er en del af vores DNA. Derfor er det åbenlyst for os at integrere vores jobannoncer i Dyrberg/Kerns eget websted, ”siger Pernille Stoltze, administrator af HR hos Dyrberg/Kern.

WIN-WIN SITUATION

For en vellykket værdibaseret rekruttering er det vigtigt at fokusere på dialogen mellem ansøger og virksomhed på kerneværdier i stedet for færdigheder. Dette er gavnligt for begge sider. Ansøgeren får et bedre vurderingsgrundlag til at afgøre, om jobbet appellerer til ham eller hende. Dermed forbedres chancerne for at opnå et partnerskab med langt liv.

HVAD MED PROFESSIONELLE FÆRDIGHEDER?

For nogle mennesker kan orienteringen mod kerneværdier virke lidt forvirrende. Faktisk vælges ansøgere oftere baseret på besiddelse af målelige og faglige færdigheder. Dette giver også mening, fordi du ansætter nogen, når du har brug for hjælp til at løse et problem. I denne situation har du ofte brug for specifikke færdigheder.

‘Værdibaseret rekruttering’ betyder dog ikke, at du slet ikke skal lede efter færdigheder. Det indebærer bare, at du ikke bør basere din beslutning udelukkende på ansøgerens færdigheder. Ali Cevik forklarer, at “ved at fokusere på både færdigheder og kerneværdier, vil dine chancer for at finde en virkelig dedikeret medarbejder, der vil støtte din virksomheds mål helhjertet stige”. Han fortsætter: ”Du kan ikke betragte virksomheden som værdig, kun på grund af salg og fortjeneste. Den vigtigste parameter er, om dit personale besidder potentialet i at udvikle sig professionelt og personligt. Hvis de gør det, har du en frugtbar grund til vækst i virksomhederne. ”

 Som du kan se fra denne artikel, er værdibaseret rekruttering mest succesrig. Besøg vores websted for flere nyttige tip om rekruttering og HR generelt.