RecruitSystemDKBlog

Gør rekruttering lettere med et rekrutteringssystem

Gør rekruttering lettere med et rekrutteringssystem 1200 628 HR-ON

Gør rekruttering lettere med et rekrutteringssystem

Rekrutterer I nye medarbejdere fra tid til anden? Og gør I det på den gammeldags facon med at modtage ansøgninger på mail? I så fald er det tid til at lette arbejdet med et rekrutteringssystem, der er designet til at bistå jer i alle tænkelige opgaver, der relaterer til finde og ansætte nye medarbejdere.

I et arbejdsliv der i stigende grad digitaliseres, og hvor lovgivning inden for persondata ændres løbende, kan et redskab som et rekrutteringssystem være jeres ven i nøden. Et digitalt rekrutteringssystem er en online platform, I kan tilgå når som helst. Det kræver blot en computer eller tablet med internetadgang. På den måde har I mere eller mindre alle opgaver, der har med rekruttering at gøre, samlet på et sted. 

Med et rekrutteringssystem som værktøj kan I klare alle trin i rekrutteringsprocessen hurtigt og let. Det gælder lige fra at oprette jobannoncen, modtage ansøgninger og bedømme de indkomne kandidater. Derudover kan I sende svar til kandidaterne direkte fra platformen, indkalde til samtale, holde samtalen online og i sidste ende sende en ansættelseskontrakt til digital underskrift. 

Ovennævnte features er alle en del, der kan løses i rekrutteringssystemet HR-ON Recruit. Et rekrutteringssystem der automatiserer jeres arbejde så meget som muligt og sikrer jer en strømlinet arbejdsgang. Samtidig understøtter systemet, at I kan overholde den aktuelle lovgivning, der gælder for persondata.

Rekrutteringsprogram, rekrutteringssystem eller e-rekrutteringssystem – hvad er det?

Det er underordnet, om du kalder det et rekrutteringsprogram, rekrutteringssystem eller e-rekrutteringssystem. Systemet understøtter – uanset navn – at I sparer tid og ressourcer. Derudover overholder I som nævnt også persondataforordningen, også kendt som GDPR (General Data Protection Regulation). Det sker automatisk ved, at kandidaterne og al tilhørende persondata slettes, når den pågældende rekruttering er afsluttet. På den måde opbevarer I al data i relation til rekruttering på lovlig vis.

Ved at vinke farvel til at modtage ansøgninger på e-mail, slipper I for at sidde og slette ansøgninger manuelt for at overholde GDPR. Samtidig behøver I ikke at udvælge og videresende relevante kandidater til jeres kollegaer. I et rekrutteringssystem kan I nemlig let give adgang til de kollegaer, der har brug for at tilgå den enkelte jobannonce, de indkomne kandidater og deres ansøgning og CV. Al materiale forbliver dermed på platformen, og I undgår bekymringer om, hvorvidt der ligger downloadede ansøgninger på computere rundt om i organisationen.

Med HR-ON Recruit får I tilmed en karriereside tilknyttet jeres egen hjemmeside. Det har flere fordele; herunder at ansøgeren bliver fastholdt på jeres side i hele ansøgningsprocessen. Det er nemt for ansøgeren, og I beholder trafikken på hjemmesiden. Derudover øger det trygheden, at ansøgeren ikke sendes videre til en anden hjemmeside, når nu det er jer, ansøgeren søger et job hos.