BookTid_Blog

Brug din tid effektivt og lad kandidaten bestemme tidspunktet

Brug din tid effektivt og lad kandidaten bestemme tidspunktet 1200 628 HR-ON

Lad kandidaterne bestemme samtaletidspunktet og brug din tid langt mere effektivt

Det kan være tidskrævende at indkalde kandidater til samtaler. Det indebærer typisk flere mails frem og tilbage for at finde en dato og klokkeslæt, der passer alle mødedeltagere. Men med en smart funktion i rekrutteringsplatformen HR-ON Recruit kan du lade kandidater selv booke en tid inden for en tidsramme, du definerer.

Det er til tider som et kompliceret puslespil at indkalde kandidater til samtaler på tidspunkter, der passer hver enkelt. For slet ikke at tale om tidspunkter, der også passer de mødedeltagere, der repræsenterer din virksomhed. Den tid, du bruger som rekrutteringsansvarlig på at rette de planlagte tider for samtaler, kan føles som uundgåelig, hvis det skal lykkes at få kandidater og mødedeltagere til at stikke hovederne sammen. 

Men det er rent faktisk muligt for dig at bruge din tid meget mere effektivt. Løsningen er at bruge HR-ONs rekrutteringsplatform. På platformen har du adgang til en feature, hvor du lader kandidaterne vælge, hvornår de ønsker at komme til samtale. De kan naturligvis ikke bare vælge når som helst, men inden for en tidsramme, du bestemmer.

Spar tid på rekrutteringen ved at lade kandidaterne booke sig ind

Med funktionen “Vælg selv-tidspunkt” i HR-ON Recruit kan du let sætte rammerne for samtalen, som du indkalder kandidaterne til. Det betyder, at du kan afgøre mødets varighed og de mulige tidspunkter (dato og klokkeslæt). Dermed får kandidaterne frie hænder til at booke sig ind på en dag og tid, der passer den enkelte. I takt med at en kandidat vælger et mødetidspunkt, forsvinder den mulighed for de øvrige kandidater i puljen.

Når du gør brug af vælg selv-funktionen, skaber du en effektiv rekruttering og frigiver tid i din egen kalender. Tid du kan bruge mere effektivt på at løse dine øvrige opgaver. På den måde kører hele processen af sig selv, alt imens du og de øvrige mødedeltagere løbende kan følge med i, hvilke tider der bliver besat hvornår og af hvilke kandidater.

I hvilke situationer giver det ikke mening at bruge vælg selv-funktionen?

Der kan være situationer, hvor det er mere oplagt at benytte vælg selv-funktionen end andre. Hvis du for eksempel skal indkalde til anden runde af samtaler, og der kun er to kandidater videre fra første runde, giver det bedst mening at indkalde de to, der er med i opløbet, med et fast indkaldelsestidspunkt. For så er puslespillet antageligt lettere at lægge, når det blot drejer sig om få personers kalendere.

Omvendt vil du spare en del tid og ikke mindst ressourcer ved at indkalde med vælg selv-funktionen, hvis der er mere end en håndfuld kandidater. Dermed minimerer du risikoen for, at du skal sidde og bruge tid på at booke flere af kandidaterne om i tilfælde af, at det indkaldte tidspunkt passer dem dårligt.

Er du endnu ikke kunde hos HR-ON og ønsker du at snuse til HR-ON Recruit og book selv samtale-funktionen, så snup en gratis demo.