7 brølere du bør undgå i din rekrutteringsproces

announcement

7 brølere du bør undgå i din rekrutteringsproces

7 brølere du bør undgå i din rekrutteringsproces 680 232 HR-ON

De fleste ved, at det er en dyr fornøjelse for en virksomhed at ansætte nye medarbejdere. En fejlansættelse kan hurtigt få store konsekvenser og ende med at få omkostningerne yderligere i vejret.
HR-ON har samlet en liste med brølere, du bør undgå i din rekrutteringsproces, hvis du vil finde og ansætte den helt rigtige medarbejder.

1. Tab ikke overblikket

Ved at udarbejde en procesplan, der passer til din virksomhed, undgår du at spilde dyrebar tid. Planen hjælper dig med at time dine deadlines for eksempelvis offentliggørelse af stillingsannoncen, indkaldelse til samtale, den nødvendige tiltrædelsesdato, mv. På den måde kan du nemmere overholde aftaler med dig selv.

2. Undgå floskler

Du har sikkert før læst i en jobannonce, at du ”skal kunne have flere bolde i luften”, eller du ”skal trives i en travl og afvekslende hverdag”. Ifølge HR-ONs direktør, Ali Cevik, bør du undgå at skrive denne slags floskler i din jobannonce. Standardvendingerne er for så vidt ikke dårlige, men de fleste jobsøgere ved godt, at de skal tages med et gran salt. Ved at tænke ud af boksen og kreere dit eget unikke jobopslag, øger du derimod virksomhedens troværdighed og fremmer interessen for stillingen.

3. Undgå at køre i samme rille

Det er Ali Ceviks erfaring, at vi generelt er mest trygge ved at ansætte og samarbejde med mennesker, der ligner os selv. Han opfordrer dog ansættelsesansvarlige til at anskue rekrutteringen fra nye vinkler for at gøre op med disse vaner. Det kan eksempelvis være en  fordel at benytte sig af nye medier for at bryde det traditionelle mønster. Når din jobannonce er unik, undgår du i højere grad standardansøgninger, da du henleder ansøgerne til at tage stilling til netop din annonce. Ali Cevik opfordrer eksempelvis til at inddrage sociale medier, blogs, nicheportaler, fagportaler, fagmagasiner og netværker i højere grad: “Det er en oplagt anledning til at få nogle helt nye kompetencer ind i virksomheden”, mener Ali.
Læs mere om mangfoldig rekruttering

4. Efterspørg ikke det hele

Undgå at bede om det hele i rekrutteringsprocessen. Skriv i stedet præcis, hvad det er, I leder efter i jobopslaget. Vær konkret med hensyn til værdigrundlag, indstilling, arbejdsmiljø og arbejdsopgaver. Du gør det samtidig lettere for dig selv, hvis du er opmærksom på at undgå at opliste modsætninger, såsom at en kandidat både skal være analytisk og udadvendt eller kreativ og struktureret, forklarer Ali Cevik. Han opfordrer til at være mere klar i spyttet og slå fast, om du søger en ung nyuddannet, en erfaren og pligtopfyldende kandidat, eller en kreativ én med et bestemt certifikat. På den måde undgår du at skulle gennemgå en stor mængde irelevante ansøgninger.

5. Undgå overfyldt indbakke

Når du modtager hundredvis af ansøgninger på e-mail, går overblikket hurtigt tabt, og tiden går med at administrere og systematisere ansøgningerne, sende bekræftelsesmails, indkaldelse til samtale og sende afslag. HR-ON opfordrer virksomheder med mange årlige ansættelser til at anskaffe sig et rekrutteringssystem i stedet. Med et rekrutteringssystem som HR-ON får du sat dine ledige stillinger og dertilhørende ansøgninger i system helt automatisk. Dermed kan du lette rekrutteringsprocessen og i højere grad bruge arbejdstiden kvalitativt på at screene kandidater og afholde samtaler frem for at skulle administrere en overfyldt indbakke.
Læs også: “Effektiviser din rekruttering, og få tid til det vigtigste.”

6. Lad ikke guldet passere

Selvom du melder klart ud, hvad du søger (punkt 4), vil du ofte modtage mange forskellige kandidaters bud på, hvordan netop de, kan levere det. Her kan du med fordel give de mere utraditionelle karakterer en chance. På den måde åbner du op for udvikling, nye muligheder, arbejdsvinkler og overraskelser. Ali Cevik mener, at opgøret med de vante rammer, fordomme og forventninger giver mulighed for en udvidet horisont. Herudover giver det fornyet inspiration til, hvordan opgaven alternativt kan løses. Trods travlhed, eller at en samtale ikke ligger til højrebenet, kan du vinde meget ved at møde en bred vifte af dine ansøgere.
Læs mere om, hvorfor det betaler sig at se på de mere atypiske kandidater i: “Derfor bør du rekruttere mangfoldigt.”

7. Glem ikke virksomhedens værdier

HR-ONs system bygger på tankesættet værdibaseret rekruttering – et koncept, som vi også forsøger at overlevere til vores kundevirksomheder. Værdibaseret rekruttering indebærer, at man som virksomhed har fokus på at kommunikere virksomhedens kerneværdier på alle trin i rekrutteringsprocessen. Gør du det, har dine kandidater bedre mulighed for at forstå, hvad din virksomhed står for. På den måde bliver chancerne for at få en oprigtigt dedikeret medarbejder, også på lang sigt, større.

Læs også: Mangfoldighed er en del af HR-ONs DNA