digitale hr-værktøjer

Sådan kan digitale HR-værktøjer som et tidsregistreringssystem lette din arbejdsdag og sikre, at I overholder loven

Sådan kan digitale HR-værktøjer som et tidsregistreringssystem lette din arbejdsdag og sikre, at I overholder loven 1201 628 HR-ON

Sådan kan digitale HR-værktøjer som et tidsregistreringssystem lette din arbejdsdag og sikre, at I overholder loven

Digitalisering og HR hænger uløseligt sammen. Det nyeste eksempel er lovkravet om tidsregistrering, som betyder, at alle dine medarbejdere skal kunne tjekke ind og ud på en arbejdsdag. Og sådan en type arbejdsgang er nemmest at implementere med et digitalt tidsregistreringssystem. Så hvordan gør du det lettest? Og hvordan sikrer du i øvrigt, at du er med på “beatet” i forhold til at håndtere HR-processer med digitale værktøjer?

Det kræver brugervenlige digitale værktøjer at få HR-arbejdsopgaver anno 2024 til at hænge sammen. Et solidt teknologisk udgangspunkt er i hvert fald et godt sted at starte for at kunne løse den vifte af opgaver, en HR-medarbejder står over for ikke bare i dag, men også når vi spejder ud i fremtiden.

HR er uden tvivl i en rivende udvikling rent teknologisk. Det underbygges også af flere rapporter. Heriblandt denne rapport fra Instituttet for Fremtidsforskning med 38 strategiske HR-trends, der formodentligt vil influere virksomheder frem mod 2030. I rapporten peges både på robotter, AI og ChatGPT som naturlige værktøjer i HR-medarbejderens dagligdag.

Derudover vil automatiseret ledelse fylde mere og mere i form af digitale målinger af medarbejdernes ve og vel inden for sundhed, samarbejde og trivsel. Og når flere og flere opgaver kan klares med digitale værktøjer, får du nemmere ved at automatisere dine arbejdsprocesser og dermed spare tid, som du i stedet kan investere i at tjekke ind på medarbejderne face-to-face.

Og hvor skal man så starte? Jo, det kan være svært at vælge de rette HR-værktøjer, men vi synes nu alligevel at top tre  er: tidsregistreringssystem, AI til jobopslag og et HR-system.  

Er du klar til digitaliseringen inden for HR?

Måske er du allerede i fuld gang og storbruger af digitale værktøjer i din dagligdag. Og hvis ikke, kunne et HR-system være et udmærket sted at starte.

Med HR-ON Staff er du godt dækket ind med:

Se det nye tidsregistreringssystem som et hjælpeværktøj

Behovet for digitale værktøjer ændrer sig løbende, og det samme gør lovgivningen inden for HR. Tænk blot på GDPR og hvordan det ændrede måden, I bør (og ikke bør) indsamle og håndtere data på – både når I rekrutterer nye medarbejdere, men også når det kommer til den data, I opbevarer om jeres ansatte.

Det samme gælder ikke mindst for det seneste skud på stammen: EU’s lovkrav om at arbejdsgivere skal stille et tidsregistreringssystem til rådighed for medarbejderne, der dagligt skal kunne registrere deres arbejdstid.

Alt dette findes der elektroniske platforme til at håndtere, således at du har et system bag dig, der gør det lettere for jeres virksomhed at overholde gældende regler og love. Således også med loven om tidsregistrering.

Få et brugervenligt tidsregistreringssystem fra HR-ON

Med et digitalt tidsregistreringssystem som det, du får med, når du vælger HR-systemet HR-ON Staff, er det nemt for medarbejderen at tjekke ind, når arbejdsdagen starter. Det kan enten gøres via pc eller smartphone (sidstnævnte hvis I tilkøber appen StaffBuddy.) På den måde er det blot et enkelt klik med musen – eller tryk med fingeren på mobilen – og det samme er muligt i forbindelse med pauser i løbet af arbejdsdagen samt at tjekke ud, når arbejdsdagen slutter.

For dig der skal administrere tidsregistreringen i jeres virksomhed, får du en overskuelig og brugervenlig måde at indsamle data på. Desuden har du et godt overblik over de projekter, medarbejderne har arbejdet på og tidsforbruget på disse. Værktøjet er lavet, så du kan tilpasse både pauser, projekter og arbejdssted ud fra jeres behov.

Bruger du AI? Pep jobopslaget op med hjælp fra kunstig intelligens

Når det kommer til digitale værktøjer, er det svært at komme uden om AI (eller på dansk: kunstig intelligens). I rekrutteringssystemet HR-ON Recruit kan du for eksempel få hjælp af en AI-assistent. Det gør du du let ved at klikke på en knap og give ganske få stikord, som gør, at AI-assistenten kommer med et udkast til et jobopslag.

Du kan for eksempel give assistenten stikord til et jobopslag, hvor I søger en folkeskolelærer. Og blot få sekunder efter har du et forslag til jobopslaget, som du kan bruge som det er eller tilpasse.

Stikord: fuldtidsstilling, udskoling, dansk, samfundsfag, idræt.

Eksempel på en AI-genereret jobannonce

Du kan ligeledes bede AI-assistenten om at gøre jobopslaget mere seriøst eller humoristisk eller andre kommandoer samt få læst korrektur og få oversat jobopslaget til et andet sprog.

Vil du vide mere om vores produkter såsom HR-ON Recruit? Prøv vores prisberegner og få en pris til din virksomhed eller book en demo.

Beregn din pris på rekrutteringssystemet fra HR-ON Recruit

FAQ: Hvilke digitale værktøjer foruden et tidsregistreringssystem bør HR have?

  • Et tidsregistreringssystem som det, du kan få med HR-ON Staff, sikrer, at dine medarbejdere kan tjekke ind og ud dagligt. Samtidig får du et brugervenligt værktøj til at lave dataudtræk.

  • En af de ting, der vil fylde mere i fremtiden inden for HR, er automatiseret ledelse. Det betyder, at medarbejdernes trivsel, sundhed og samarbejde kollegerne imellem, vil kunne tjekkes i form af digitale målinger, der automatisk sendes ud jævnligt til medarbejderne.

  • Der er masser af digitale værktøjer på markedet til at løse opgaver inden for HR. Med HR-ON Staff kan du få sikker opbevaring af persondata (GDPR), et tidsregistreringssystem, automatiserede processer til onboarding og offboarding, værktøjer til MUS, APV med mere.

  • En af fordelene ved tidsregistreringssystemet fra HR-ON er, at det er nemt for dig i HR at trække data ud om medarbejdernes tidsregistrering. Derudover det et let og intuitivt system at anvende for dine medarbejdere.