dk_surveys

Brug surveys til at engagere lederen og den enkelte medarbejder

Brug surveys til at engagere lederen og den enkelte medarbejder 1200 628 HR-ON

Brug surveys til at engagere lederen og den enkelte medarbejder

Regelmæssig kommunikation er en af de vigtigste måder, du kan engagere medarbejdere på i din virksomhed. Og med engagement surveys kan du nå ud til alle på én gang. Men du kan også snildt bruge metoden til at engagere en mellemleder eller den timeansatte, der ikke kommer i virksomheden dagligt.

Med en engagement survey kan du komme langt ud i krogene i din virksomhed. Det gælder både med spørgsmål forud for MUS, indhentning af oplysninger fra en nyansat samt en invitation til den næste fest i virksomhedsregi. 

Hos HR-ON tilbyder vi survey-værktøjet i form af Engagement Builder, som er let og intuitivt at bruge, og hvor du kan bygge en Engagement præcis, som du ønsker. Værktøjet findes i HR-ON Staff. Du behøver ikke særlige it-kvalifikationer, og når du først har bygget en god skabelon, kan du genbruge den igen og igen. 

I en Engagement kan der både indgå spørgsmål, som man kender det fra en undersøgelse, og der kan være information, medarbejderen skal downloade, en video til at afspille eller andre oplysninger, som medarbejderne enten kan interagere med eller blot blive orienteret om. Det hele foregår med et link, medarbejderen får tilsendt, som kan åbnes både via smartphone, tablet eller computer, så længe der er internet.

Tjek ind hos medarbejderen

Men Engagement Builderen er også et godt redskab til at stille særskilte spørgsmål til enkelte medarbejdere, så som mellemlederen eller den timeansatte, du ikke nødvendigvis har daglig kontakt med. På den måde har du med en Engagement mulighed for at “tjekke ind” hos den enkelte og formulere specifikke spørgsmål, der er relevant for netop den medarbejderrolle.

Der kan være situationer, hvor det er mere relevant end andre at sende surveys til et helt team og til hele organisationen. Det kan for eksempel være information, som du skal kunne dokumentere, at alle medarbejderne er orienteret om såsom regler inden for GDPR.

Hvis du stiller forståelsesspørgsmål for at afklare, om medarbejderne har forstået de gældende GDPR-regler, kan du se, hvad de svarer. Det er tilmed muligt at tilgå svarene via medarbejderens stamkort, og på den måde har du dokumentation for, at den enkelte medarbejder er orienteret.

Hvilke spørgsmål er bedst til den enkelte frem for til hele teamet?

I andre tilfælde er det langt mere relevant at stille udvalgte spørgsmål til bare en medarbejder. Det er for eksempel en oplagt måde at tjekke ind på, om arbejdsglæden blandt lederne er intakt. Det har nemlig stor betydning for hele virksomheden. 

Til lederen eller mellemlederen kan du stille spørgsmål som:

  • Har du tid nok til dine medarbejdere?
  • Hvordan kan du skabe (endnu) mere tid til dine medarbejdere i din kalender?
  • Hvordan tjekker du ind med dine medarbejdere på daglig basis?
  • Hvordan håndterer du balancen mellem din rolle som leder og dine arbejdsopgaver?

Anonyme besvarelser vs. synlige svar

Ud over at oprette og sende surveys til hele organisationen eller en enkelt medarbejder, er det med værktøjet Engagement Builder også muligt at sende en Engagement til en gruppe i virksomheden. Det kunne for eksempel være de timeansatte eller mellemlederne. 

Du kan vælge, at besvarelserne skal være anonyme, så ingen kan se, hvem der svarer hvad, men hvor det stadig er muligt at tilgå det samlede resultat. Du kan også vælge den mulighed, der gør, at du kan se nøjagtigt, hvad den enkelte medarbejder svarer ved at klikke ind på medarbejderens stamkort. 

Når du opretter en Engagement, er det muligt at lave så mange foruddefinerede svarmuligheder til et spørgsmål, I har brug for. Det er også muligt at oprette et tekstfelt, så medarbejderne frit kan svare.

Husk at det er op til dig, hvem der skal kunne tilgå svarene. Det afhænger af hvilken rettighed, den enkelte medarbejder har i HR-ON Staff. For eksempel kan det ofte være relevant, at nærmeste leder kan tilgå medarbejderens svar. Ligesom det i nogle tilfælde er tilstrækkeligt, at det kun er HR, der må se det. 

Det er ligeledes muligt at tilføje en mulighed for, at I kan kommentere på medarbejderens svar, så det dermed bliver en kommunikation mellem fx nærmeste leder og medarbejderen. Mulighederne er mange, og er du ikke allerede kunde hos HR-ON med HR-ON Staff som HR-platform, kan du prøve en gratis demo via nedenstående link.

Vil du vide mere om HR-ON Staff? Book din gratis demo i dag.