Preboarding

Preboarding: Giv jeres nye medarbejdere en forlomme til en god start

Preboarding: Giv jeres nye medarbejdere en forlomme til en god start 1200 628 HR-ON

Giv jeres nye medarbejder en forlomme til en god start med preboarding

Find tjeklisten til den gode preboarding nederst

Når en ny medarbejder får job i jeres virksomhed, kan I sikre vedkommende en ekstra god opstart, allerede inden første arbejdsdag indtræffer. Ved at følge nogle trin i en preboarding proces giver I jeres nye kollega mulighed for at blive klædt godt på til jobbet, før vedkommende træder over tærsklen til sit nye arbejdsliv.

På den måde er der større sandsynlighed for, at medarbejderen føler sig velkommen. Og når en helt grøn nyansat føler sig budt ordentligt indenfor på den nye arbejdsplads, er der også større chance for, at vedkommende bliver i jobbet på længere sigt. Her spiller en god onboarding også ind, hvilket I kan læse mere om i indlægget her.

Når I har godt styr på preboardingen, har I lagt en rigtig god grobund for, at jeres nye kollega får en så optimal opstart hos jer som muligt. Det virker ikke alene professionelt – det gavner også begge parter i forløbet. For jo mere smooth opstarten kan blive, jo hurtigere kan I mobilisere arbejdskraften og få gavn af de kompetencer, den nye byder ind med.

En god start fører direkte til en god onboarding

Preboarding er forudsætningen for en god onboarding, som starter på første arbejdsdag. Man kan sige, at preboardingen er de forberedelser, I kan igangsætte til gavn for jeres nye kollega. 

På den måde vil vedkommende have lettere ved at føle sig som en del af den nye arbejdsplads og teamet samt få en smagsprøve på kulturen og miljøet. Ofte vil det være den nye medarbejder selv, der kan gøre et stykke arbejde, som I strukturerer. 

Vi vil gerne gøre det så konkret som muligt for at lette arbejdet for vores kunder, og derfor kan I herunder finde en tjekliste til inspiration. Tjeklisten indeholder de trin, I skal igennem for at sikre en sømløs preboarding. 

Har I som kunde hos HR-ON tilvalgt HR-ON Staff? Så kan I sammenligne trinene herunder med den automatiserede preboardingproces, I har sat op på jeres HR-platform. I kan ligeledes tilpasse jeres Preboarding-Engagement Builder.

Tjekliste til en succesfuld preboarding

Følgende setup kan I oprette som en proces i HR-ON Staff. Hertil kan I bruge en Engagement Builder, der er møntet på at blive sendt ud i forbindelse med preboardingen. På den måde automatiserer I preboardingen, hvilket gør, at I kan genbruge jeres arbejde igen og igen, næste gang I ansætter nye medarbejdere.

Download tjeklisten, så I kan sætte flueben i takt med, at I kommer igennem trinene. Tjeklisten er delt i information til den nye medarbejder og interne opgaver.

Hvad er preboarding?

Preboarding er det, der kommer før onboarding og er i dette stadie, at du kan indhente oplysninger som bankkonti, nummerplade til parkering og meddele internt i virksomheden, at der kommer en ny kollega.

Hvorfor er preboarding vigtigt?

Preboarding er specielt vigtigt i de lange ansættelsesprocesser. Har vedkommende haft et andet arbejde inden, kan der gå alt fra 3 måneder til et halvt år inden de starter. Med en preboarding proces, kan I sikre at den nye kollega føler sig som en del af virksomheden hurtigere og det mindsker risikoen for frafald.