Mangfoldig rekruttering skaber værdi – men det kræver de rette værktøjer

drawing

Mangfoldig rekruttering skaber værdi – men det kræver de rette værktøjer

Mangfoldig rekruttering skaber værdi – men det kræver de rette værktøjer 713 278 HR-ON

Mange rekrutterer ubevidst mennesker, som ligner dem selv. Men der er store fordele i at kigge på de alternative profiler og få nye mangfoldige kræfter ind i virksomheden. Det viser en nyere undersøgelse fra ISS, som peger på en gevinst på helt op imod 12 procentpoint i omsætningen.

Ifølge direktør i Foreningen Nydansker, Torben Møller-Hansen, er mangfoldighed et krav til alle virksomheder, som vil overleve på det internationale marked. Men det er også en måde at styrke innovation på:

“Fordi mangfoldighed skaber nye spørgsmål, og spørgsmål skaber innovation.”

Læs også: Mangfoldighed er en del af HR-ONs DNA

Åbner det skjulte potentiale

Ali E. Cevik har siden 2003 skabt match mellem hundredvis af kandidater og virksomheder i vækst. Men han har ikke altid valgt den oplagte kandidat til stillingen:

”Jeg har været med til at placere en ung flygtning i en stor konsulentvirksomhed. Han havde ingen erfaring og begrænsede sprogkundskaber, men han blev ansvarlig for salg og senere ansat af FN til indkøb.”

Det er ofte i det skjulte potentiale, at mangfoldighed kommer til sin ret. Og det er med udgangspunkt i den tanke, at Ali E. Cevik udviklede HR-ON, som er et cloud-baseret rekrutteringssystem.

Et værktøj og signal

Da Ali E. Cevik udviklede HR-ON, var målet, at virksomheder kunne rekruttere efter mangfoldighed og værdier i stedet for udelukkende at kigge på kompetencer. Derfor er den fleksible sortering af kandidaterne et vigtigt værktøj i systemet:

“Man skal væk fra at se sortering som en negativ mekanisme, hvor man kun vælger de samme kandidater, som man plejer. I stedet kan man rekruttere mangfoldigt ved at gå målrettet efter for eksempel kvinder eller personer med anden etnisk baggrund.”

Effektiviseringen af rekrutteringsindsatsen giver tid til at arbejde med de ting, som gør arbejdspladsen attraktiv:

”Det er et meget stærkt employer brand at kunne arbejde med mangfoldighed og værdier i stedet for de klassiske økonomiske incitamenter,” slutter Ali.

Læs også: Værdibaseret rekruttering giver mening – og profit