HR_KommDK

Hvorfor bør HR være mere synlige i 2023?

Hvorfor bør HR være mere synlige i 2023? 1200 628 HR-ON

Hvorfor bør HR være mere synlige i 2023?

Arbejder du med HR? I så fald bør du sætte kommunikationen fra dig i HR til dine kollegaer øverst på dagsordenen i 2023.  På den måde kan du hjælpe medarbejderne til succes i deres job og øge deres engagement.

Hele 65 procent siger, at de “ikke er engageret” i deres arbejde. Sådan lyder tallene i en amerikansk undersøgelse, som Gallup har lavet. Der er tale om 65 procent ud af landets cirka 130 millioner fuldtidsansatte. 

Selvom vi ikke kan overføre undersøgelser og resultater 1:1 fra det amerikanske arbejdsmarked til det danske, kan vi godt drage paralleller. For medarbejdere der ikke er engageret er ikke blot et fænomen i mulighedernes land. Det ser vi også herhjemme, hvor kun 20 procent ifølge POVcasten Flaskeposten engagerer sig i deres arbejde

Og med den store andel af medarbejdere, der ikke er engageret i de daglige opgaver på arbejdet, er det sandsynligt, at der vil være nogle iblandt i din virksomhed. Den gode nyhed er, at du som HR-medarbejder kan vende skuden for dem, der ikke føler engagementet brænde i dagligdagen.

Boost medarbejdernes drivkraft med god kommunikation

Ved at sætte HR-kommunikation højt på dagsordenen, kan du være med til at øge dine kollegaers begejstring for deres job. Det er ofte fra HR-afdelingen, at vigtig information af administrativ karakter, skal meddeles til medarbejderne. Det kan være beskeder om onboarding, offboarding, løn, intern politik med mere. Derfor er de ansatte også vant til, at information fra HR er lig med vigtig og brugbar viden, som de er nødt til at forholde sig til.

God kommunikation er essentiel for at motivere medarbejderne. De fleste trives nemlig bedst, hvis de føler sig velinformeret om, hvad der sker i virksomheden. Og den information kan komme fra HR og ledelsen. Det gælder både information af ekstern og intern karakter. Det er derfor noget, du bør prioritere at sørge for kontinuerligt. Med velinformerede medarbejdere mindsker du desuden sandsynligheden for, at der opstår sladder på arbejdspladsen.

Medarbejderne skal ses og høres

Et andet godt værktøj, du som HR-medarbejder kan ty til, er at sørge for, at dine medarbejdere bliver hørt. For medarbejdere, der føler sig set og hørt i virksomheden, gælder det, at lysten til at gøre deres bedste på arbejdet er 4,6 gange større end ellers, viser en undersøgelse i Forbes fra 2019.

Engagement Builder i HR-ON Staff kan hjælpe dig med at sikre, at dine kolleger føler sig hørt. Som kunde hos HR-ON og med personalehåndteringsplatformen HR-ON Staff har du adgang til at lave dine egne surveys, som medarbejderne kan svare på anonymt eller med navn. Og apropos vigtigheden af at sikre god kontinuerlig kommunikation fra HR til medarbejderne, kan du også bruge Engagement Builder-værktøjet til at informere om nyt i virksomheden, indkalde til sommerfest, julefrokost med mere – ligesom det brugervenlige digitale værktøj også egner sig rigtig godt til at sørge for en god preboarding og onboarding for nye medarbejdere såvel som offboarding for den, der er på vej ud af virksomheden.

Er du endnu ikke kunde, og har du lyst til at prøve HR-ON Staff og Engagement Builderen? Så book en demo med det samme. Det er ganske gratis. Du kan også læse med her, og se hvorfor vores kunde Martinsen Revision & Rådgivning knuselsker værktøjet.