Skabelon til en skarp jobannonce

Guide: Skriv skarpe jobannoncer

Guide: Skriv skarpe jobannoncer 1200 628 HR-ON

Hent din gratis skabelon i bunden af artiklen

Skabelonen til en skarp jobannonce

Hvordan skriver man en god jobannonce? Vi har i HR-ON udarbejdet en skabelon, som skal være med til at styrke jeres rekruttering. Her får I tips til, hvordan I skriver en skarp jobannonce, så I kan få fingre i de rigtige kandidater.

Det er værdigivende at bruge tid på at skrive en god jobannonce, da det er grundelementet i jeres rekrutteringsproces. Kandidatfeltet beror på jeres formidling af arbejdsopgaver, virksomhedskultur og de kompetencer, I er på udkig efter. 

Bruger I lang tid på at læse ansøgninger igennem, som ikke matcher de kompetencer, I leder efter? Så er det måske en idé at finpudse jeres jobannoncer, så de står helt skarpt. Men hvordan skriver man en jobannonce, som sorterer irrelevante ansøgere fra? 

Vi har i HR-ON udarbejdet en skabelon med tre enkle steps til at skrive skarpe jobannoncer. Det første step indebærer en præcisering af, hvad det er, I søger. Når I skal ansætte en ny medarbejder, er det nemt bare at hive den gamle jobannonce frem fra sidste gang, I skulle besætte den pågældende stilling. Men hvad er det rent faktisk for en stilling? Hvornår anvendte I sidst denne jobbeskrivelse? Der er muligvis sket nogle ændringer i jeres organisation, som medfører, at det ikke er helt samme kompetencer, I er på udkig efter.  

Med vores skabelon får I en guide til hurtigt at præcisere, hvad det er for nogle kompetencer, der kan styrke jeres team. Når I er skarpe på, HVAD I søger og tydeligt formidler dette i jeres jobannonce vil kandidatfeltet fremstå stærkere, og I undgår at skulle gennemgå en stor mængde irrelevante ansøgninger. 

Se webinar om tips og tricks til bedre jobannoncer på Webinar: Skriv bedre jobannoncer.

Skriv en god jobannonce

Jobannoncen er kandidatens første møde med jer som virksomhed, så det er vigtigt, at den afspejler jeres kultur, samt den personlighed I ønsker af kandidaten. Det vigtigste i en god jobannonce er, at I er konkrete med hensyn til værdigrundlag, arbejdsmiljø, forventninger, arbejdsopgaver, etc.

For at I kan være konkrete, er det vigtigt, at I har reflekteret over, hvilke krav der er til kompetencer i forhold til at kunne udføre opgaverne. Her skal I skære helt ind til benet. Dernæst skal I kigge på, hvilke kompetencer jeres team besidder på nuværende tidspunkt – faglige såvel som personlige kompetencer. Hvad ville udvikle og styrke jeres team yderligere? I skal tænke på, hvad jeres behov er nu, men også fremadrettet i forhold til jeres strategi.

På baggrund af jeres præcisering af, hvad I søger, kan I nemt skrive en god jobannonce, der konkret fortæller, hvilken profil I efterspørger. Hav kandidaten i fokus, når I skriver. Jobannoncen handler ikke om jeres virksomhed, men om kandidaten. Tænk på, hvad kandidaten gerne vil vide om jobbet og jeres arbejdsplads. 

Læs også: Tag ansøgers briller på, når du rekrutterer.

Download vores gratis skabelon til skarpe jobannoncer

Vi ønsker at styrke jeres rekrutteringsproces og har derfor udarbejdet en jobannonceskabelon, som indeholder tips, refleksioner og løbende eksempler. 

Skabelonen indeholder følgende: 

  1. Hvilke refleksioner I skal gøre jer for at præcisere, hvad I søger
  2. Hvordan I bliver skarpe på jeres formidling, så I fanger de rette kandidaters opmærksomhed
  3. Struktur og eksempler på indhold i jobannoncen

Download jeres skabelon her og få også en tjekliste med, som indeholder et overblik over de enkelte dele i jobannoncen.

Download din gratis skabelon til skarpe jobannoncer herunder 👇