Google vil bruge kunstig intelligens til at erobre jobmarkedet

Mobile Phone

Google vil bruge kunstig intelligens til at erobre jobmarkedet

Google vil bruge kunstig intelligens til at erobre jobmarkedet 1000 700 HR-ON

Nu søsætter Google tiltag, så kunstig intelligens erobrer jobmarkedet. For fremtidens rekruttering og jobsøgning ligger inden for kunstig intelligens og lærende maskiner.

Sidste måned lancerede søgemaskinegiganten Google for Jobs. Planen er at udnytte Googles enorme mængder data til at sikre et endnu bedre match mellem kandidat og arbejdsgiver.

Google vil foreløbig bruge andre hjemmesiders opslag. Dermed lancerer virksomheden altså ikke deres eget rubrikmarked – foreløbigt. De langsigtede planer for Google for Jobs holder ledelsen sig selv. Indtil videre er Google for Jobs forbeholdt de amerikanske brugere.

Tjenesten er udviklet i samarbejde med rekrutteringstunge selskaber. Det er eksempelvis FedEx og Johnson & Johnson. Og ifølge Google har selskaberne øget antallet af ansøgninger med 18 procent. Det er sket med Googles hjælp og sat i forhold til deres hidtidige metoder.

Arbejdsgiverne har svært ved at rekruttere

Hjernen – hvis man kan bruge det udtryk om kunstig intelligens – i systemet er Googles Cloud Jobs API. Den blev lanceret sidste år. Cloud Job API udgør machine learning-kernen i Google for Jobs.

Cloud Jobs API opererer i tre lag, hvor det øverste udgøres af 30 forskellige kategorier. Det mellemste lag har 1100 kategorier, mens det underste har en kvart million forskellige kategorier. Derudover arbejder den med 50.000 forskellige både bløde og hårde kriterier. Foruden forskellige modeller for relationer.

Ifølge Googles oplysninger har 46 procent af de amerikanske arbejdsgivere udfordringer med deres rekruttering. De har svært ved at få besat deres stillinger med de rette kandidater.

Søg for eksempel efter “job i nærheden”

Med Google for Jobs kan brugerne søge frit på fx ”job i nærheden”, ”undervisningsjob” eller lignende. Det vil også være muligt at indtaste en lang række kriterier. Kriterier som jobsøgerens fremtidige job skal leve op til så som arbejdstider.

Dernæst trækker Google på de data, søgemaskinen har adgang til. Det vil sige stort set hele det offentligt tilgængelige internet. Google kører det igennem Cloud Jobs API’en for at komme med nogle forhåbentligt relevante resultater. Med disse tiltag går der ikke længe før kunstig intelligens erobrer jobmarkedet.

For mange jobs vil der også ligge – ifølge Google – pålidelige anmeldelser og vurderinger af arbejdspladsen. Samt hvor lang tid det vil tage at komme på arbejde. Sidstnævnte er særlig relevant i USA, hvor det ikke er unormalt at have meget lang pendlertid på arbejde hver dag.

Giver melding når der er nyt job

Google for Jobs kan også sættes op som en søgerobot. På den måde bliver jobsøgeren orienteret om nye stillinger, der kunne være interessant at søge.

Jobannoncerne finder Google blandt andet hos en række samarbejdspartnere. Det er blandt andre LinkedIn, Monster Jobs, WayUp, CareerBuilder, Glassdoor og Facebook. Oven i jobannoncerne fra samarbejdspartnerne vil Google også afsøge resten af nettet for annoncer. Disse vil tjenesten så sende videre til jobsøgerne, så snart annoncerne går online.

Tjenesten er i denne tid ved at blive rullet ud over hele det amerikanske marked. Og det er et skridt på vejen til, at kunstig intelligens erobrer jobmarkedet.

Læs også: Rekruttering med kunstig intelligens: Robotter finder dine topkandidater