jule blogindlæg hvor der er 24 låger til at styrke trivslen på arbejdspladsen i julen

Julemagi på arbejdet: 24 låger til at styrke trivsel på arbejdspladsen

Julemagi på arbejdet: 24 låger til at styrke trivsel på arbejdspladsen 1200 628 HR-ON

Julemagi på arbejdet: 24 låger til at styrke trivsel på arbejdspladsen

December er endelig her, og det er ikke kun uden for arbejdet, at julestemningen spreder sig! Det er også tid til at sprede glæde og muligheden for at styrke trivsel på arbejdspladsen, samt employer branding, gennem en festlig og hjertevarm tilgang. Vi giver jer 24 spændende låger, I kan åbne hver dag i julemåneden og styrke trivslen på arbejdspladsen.

Glitrende julelys, duftende pebernødder og højt humør. Julestemningen er i luften, men det er ikke blot en tid til at pakke gaver og pynte træet derhjemme. Det er også det perfekte tidspunkt til at skabe en ekstraordinær atmosfære på arbejdspladsen. For selvom juleglæden fylder meget disse dage, boomer mailindbakken, telefonerne ringer ihærdigt på kontoret, og alle er i fuld gang med at afslutte opgaver og aftaler for 2023. 

Undersøgelser viser endda, at op mod 30-40% af medarbejderne oplever en produktivitetsnedgang, når vi rammer midten af december. Hvad hvis netop julemagien kunne være nøglen til at forbedre trivslen på arbejdet?

Fordelene ved øget trivsel på arbejdspladsen

Lige fra generation Z til det grå guld, er god trivsel på arbejdspladsen mere end blot en julegave. Det er afgørende for HR-afdelinger og ledere at kontinuerligt prioritere dette område. Når medarbejderne føler sig værdsat og engageret, kan det bidrage til at skabe en virksomhedskultur præget af høj ydeevne, et såkaldt high-performance miljø.

Fordelene kan variere alt efter virksomhedstype og arbejdsopgaver, men motivation og trivsel på arbejdspladsen er såmænd noget, der står på enhver medarbejders juleliste. Vi har gjort julemandens arbejde og lavet 24 låger, der med lidt julemagi kan være med til at styrke både trivsel og motivation på arbejdspladsen.

Lågerne repræsenterer ikke kun en mulighed for at styrke medarbejder trivsel, men de fungerer også som et redskab til at forbedre samarbejde, kreativitet, innovation, og employer branding.

Hvordan måler man pulsen på medarbejdertrivlsen? Det kan I nemt gøre ved at bruge pulsmåleren i HR-ON Staff, hvor I kan opsætte og designe jeres helt egne pulsundersøgelser. På blot 2 min. kan I få en pris på HR-ON Staff med vores prisberegner.

Er medarbejdertrivsel en del af strategisk employer branding?

God trivsel på arbejdspladsen har mange fordele. Ikke nok med at I internt kan arbejde på at skabe et godt og sundt arbejdsfællesskab, kan I bære frugten videre til employer branding, hvor I kan åbne jer op for potentielle ansøgere.

Og hvordan kan medarbejdertrivsel være med til at styrke jeres employer branding?  

Mens I pynter kontoret og spreder julestemning, er det en oplagt mulighed for at demonstrere virksomhedens værdier og kultur udadtil. Et aktivt og positivt arbejdsmiljø kan være en stærk magnet for ansøgere og kan skabe en positiv association med virksomheden hos både nuværende og fremtidige medarbejdere.

God trivsel på arbejdspladsen og glade medarbejdere kommer ikke kun fra julestemning, men julen kan give anledning til en ekstra indsats, og en god måde at afslutte året på – både fra et forretnings- og medarbejdermæssigt perspektiv.

Grafen viser at 35% af alle medarbejdere rammes af produktivitetsnedgang i december måned grundet manglende trivsel på arbejdspladsen.

24 låger til medarbejdertrivsel, employer branding og motivation på arbejdspladsen

Hver dag helt til juleaften giver vi jer 24 måder, hvor I kan bruge julen til at styrke medarbejdertrivsel, employer branding og motivation. Lige fra juleaktiviteter, der kan fremme bedre trivsel på arbejdspladsen, til pulsspørgsmål, der kan give jer et reelt indblik i, hvordan virksomheden har det.

Har du HR-ON Staff i forvejen bliver lågerne lidt sjovere, da I kan bruge nogle af tipsene direkte i HR-systemet, men tipsene kan implementeres i enhver virksomhed.

 • 1. december 🥇
  Hvilken afdeling skal kåres som julepyntsmester? Start måneden med julepyntning, og del resultatet på virksomhedens sociale medier eller som en engagement på tværs af hele virksomheden via HR-ON Staff.
 • 2. december 📚
  Her får I tre boganbefalinger med ledelse, trivsel og udvikling som tema: “Does Your Brand Care: Building a Better World. The C A R E-principles” af Isabel Verstraete, “Organisationen blev sat fri, og lederskabet skulle genfindes” af Sune Knudsen og Christian Bason og “Mærkbarhed” af Imran Rashid.
 • 3. december 🤔
  Kan I gætte gåden? Del jeres gæt på arbejdspladsen.

  Jeg går forrest i mørket, min næse i rødt skær,
  Jeg viser vejen for slæden, det ved enhver,
  Julemandens trofaste ven, jeg er ham nær,
  I mørkets tåge lyser jeg, hvem mon jeg er her?
 • 4. december 📊
  Tag julepulsen på arbejdspladsen med spørgsmålet: “Føler du dig ekstra stresset på arbejdet i julemåneden?”
 • 5. december ✍️
  Placer en kasse ved juletræet, hvor medarbejderne hele december kan skrive feedback på medarbejdertrivslen på sedler. Dette giver mulighed for at dele, hvad der virker og ikke virker i virksomheden.
 • 6. december 🎶
  Skab en hyggelig stemning med de bedste julesange så som: “All I Want For Christmas Is You,” “Last Christmas” og “Jul i Angora.”
 • 7. december 🎁
  Har medarbejderne ikke bestilt julegaver endnu? Send en engagement ud som en reminder med teksten:


  Kære (navn på medarbejder)

  Nisserne er i fuld sving med at jonglere med gaver, men de sender os et vigtigt tip: “Bestil jeres julegaver nu, så vi ikke ender med at pakke dem i sidste øjeblik!” Lad os skabe lidt nissemagi ved at være på forkant! 🎅🌟

  Julehilsner fra (afsender)

 • 8. december ☕
  Start weekenden med en kakaostation på arbejdspladsen. Det I skal bruge er: kakao, skumfiduser og sukkerstokke.
 • 9. december 🎬
  Husk at slappe af hjemme på sofaen med klassiske julefilm som “Home Alone,” “The Grinch” og “Julefrokosten.”
 • 10. december 🤔
  Kan I gætte gåden? Del jeres gæt på arbejdspladsen.

  Med en gulerodsnæse og tøj så fin,
  Står jeg i haven, i vinterkulden min,
  En hat på mit hoved, jeg står der så glad,
  Men når solen skinner, bliver jeg så flad.
 • 11. december 📊
  Tag julepulsen på arbejdspladsen med spørgsmålet: “Føler du dig inkluderet i julefejringen på arbejdspladsen?”
 • 12. december 🧘
  Husk at lave jeres strækøvelser, endda nu i juleversion: 


  “Jingle Bell Roll” nakkestræk: Sid oprejst og rul forsigtigt hovedet i en cirkulær bevægelse, som om du laver en cirkel med din næse. Mens du ruller hovedet, kan du lave “jingle bell”-lyde.

  “Santa’s Sleigh Arm Circles” skulderstræk:
  Lav cirkulære bevægelser med armene, som om du styrer julemandens slæde.
 • 13. december❄️
  Det er da ikke en ægte julekalender uden en julesweaterdag! Tag din yndlingssweater på arbejdet og del juleglæden.
 • 14. december 🧑‍🎄
  Ho ho ho! Send en engagement ud til medarbejderne og fortæl at de skal medbringe en nissehue d. 22. december.
 • 15. december 🌟
  Tid til medarbejder-julebingo! Print vores plade her og få fuld hus som den første!
 • 16. december 📚
  Her får I to anbefalinger til bøger, som kan inspirere jer til at udvikle arbejdspladsen: “The Best Place to Work: The Art and Science of Creating an Extraordinary Workplace” af Ron Friedman og “The Art of Gathering: How We Meet and Why It Matters” af Priya Parker.
 • 17. december 🤔
  Kan I gætte gåden? Del jeres gæt på arbejdspladsen.

  Med grøn pels og en snude, lidt skør,
  Juleglæde forstår jeg ej, det gør mig ør,
  Gaver og sang, det er ikke mig kær,
  Hvem er jeg, der julefesten ej nær?
 • 18. december 📊
  Tag julepulsen på arbejdspladsen med spørgsmålet: Har du oplevet en positiv ændring i arbejdsmiljøet på grund af julesæsonen?”
 • 19. december 🧘
  Husk at lave jeres strækøvelser, igen i juleversion: 


  “Reindeer Shoulder Shrugs” skulderstræk: Forestil dig, at du er et rensdyr, der trækker en slæde, løft skuldrene op mod ørerne og lav langsomme, kontrollerende skuldertræk op og ned.

  “Elf Ear-to-Shoulder” stræk:
  Forestil dig, at du er en nisse, der strækker sine øre for at lytte til julesange eller hemmelige juleønsker. Sid oprejst og læn dit ene øre mod skulderen, skift herefter til det andet øre.
 • 20. december 🎤
  Klar til en “never have I ever” med kollegerne? Del jeres oplevelser med hinanden.

  Never have I ever: sunget julesange højt på kontoret for at sprede julestemning.
 • 21. december 📹
  Lav en engagement med en julehilsen på video og send den afsted. I kan f.eks. ønske alle en glædelig jul, godt nytår og fortælle, hvad I ser frem til i 2024.
 • 22. december 📸
  Tid til julefoto. Tag et gruppebillede – gerne med nissehuer. Dette kan I også dele online og ønske jeres bekendte en glædelig jul.
 • 23. december 🤔
  Kan I gætte gåden? Del jeres gæt på arbejdspladsen.

  I rød dragt jeg kommer, med gaver i spand,
  Smil og glæde bringer jeg, i juletidens land,
  Når juleklokkerne tier og sneen går sin gang,
  Min skikkelse forsvinder, som en julemagisk sang.
 • 24. december🎄
  Vi er nået til sidste låge med en særlig gave. Fortsæt det gode arbejde med medarbejdertrivsel i det nye år med vores trivselskalender for 2024. Kalenderen vil være tilgængelig til download fra d. 24/12 til d. 27/12.

Hver låge giver anledning til samtaler, samvær med kollegerne og boost på trivslen. Og så er det en oplagt mulighed for at dele nogle af lågerne på virksomedens sociale medier, så mulige ansøgere kan få et indblik i, hvordan virksomheden er som arbejdsplads.

FAQ: Trivsel på arbejdspladsen

 • Trivsel på arbejdspladsen refererer til medarbejdernes generelle tilfredshed, velvære og følelsesmæssige sundhed på deres arbejdsplads. Det omfatter både fysiske og mentale aspekter af arbejdsmiljøet.

 • Trivsel på arbejdspladsen har direkte indflydelse på medarbejdernes produktivitet, engagement, og evnen til at levere kvalitetsarbejde. Det kan også påvirke medarbejderes sygefravær og loyalitet overfor virksomheden.

 • En virksomhed kan fremme trivsel ved at tilbyde et sundt arbejdsmiljø, støtte til work-life-balance, muligheder for udvikling og vækst, samt en åben og støttende kommunikation.

 • Du kan finde idéer til at forbedre trivslen ved at indhente medarbejderfeedback, undersøge andre virksomheders succes og holde dig opdateret med den seneste forskning om trivsel på arbejdspladsen.