Derfor bør du rekruttere mangfoldigt

meeting

Derfor bør du rekruttere mangfoldigt

Derfor bør du rekruttere mangfoldigt 717 250 HR-ON

Mange rekrutterer ubevidst mennesker som ligner dem selv. Men der er store fordele i at kigge på de alternative profiler og få nye mangfoldige kræfter ind i virksomheden.

Lige børn leger bedst, siger man. Men passer det nu også altid i virksomheder? Ikke ifølge direktør i HR-ON, Ali E. Cevik, som har skabt match mellem hundredvis af kandidater og virksomheder i vækst.

Jeg har lavet kompetencekurser siden 2003. Her viste det sig, at de hold, hvor der var bred spredning i forhold til køn, uddannelse og erfaring, klarede sig markant bedre, end de mere homogene teams gjorde.

Mangfoldighed bør ses som en styrke, mener Ali E. Cevik, der påpeger, at der med mangfoldighed følger et enormt stort innovationspotentiale, som dog sjældent bliver udnyttet til fulde. Hans pointe bliver understøttet af en ny stor undersøgelse fra ISS og proacteur.

Værdier er lige så vigtige som kvalifikationer

Ali E. Cevik har i løbet af sin karriere været med til at placere over 400 mennesker i forskellige virksomheder i ind- og udland. Han mener, at man skal fokusere på værdierne hos de potentielle kandidater og ikke kun på deres faglige kvalifikationer. Det har han positiv erfaring med:

Jeg har været med til at placere en ung flygtning i en stor konsulentvirksomhed, hvor han blev ansvarlig for salg og senere ansat af FN til indkøb,” siger Ali og fortsætter:

Han havde ingen erfaring, begrænsede sprogkundskaber og så godt som ingen viden om det område, han skulle arbejde med. Men han fik chancen og skabte, takket være sine personlige kvalifikationer, vilje, nysgerrighed og holdninger, sin egen stilling. Samtidig skabte han fornyelse i organisationen og jobs til andre end sig selv. Hvis ikke han havde fået chancen, så var han aldrig kommet så langt og skabt de resultater.

Det handler altså ikke om, at man gør kandidaterne en tjeneste, når man som virksomhed rekrutterer mangfoldigt. Man skal dyrke værdier i rekruttering for virksomhedens og arbejdspladsens egen skyld. Læs mere om værdibaseret rekruttering.

Læs også: Mangfoldighed er en del af HR-ONs DNA