Effektiviser din rekruttering, og få tid til det vigtigste

job applicant

Effektiviser din rekruttering, og få tid til det vigtigste

Effektiviser din rekruttering, og få tid til det vigtigste 680 190 HR-ON

Det koster tid og penge at finde den helt rigtige medarbejder, men det er endnu dyrere at ansætte den forkerte. Den personlige samtale giver dig mulighed for at opnå grundig forståelse for ansøgers værdier og personlighed. Sæt derfor god tid af til denne – hvis du kan.
 

Slip den administrative byrde

Mange bruger et unødigt højt timetal på at håndtere pdf’er, skabe overblik over ansøgninger og sende svar ud til kandidater. Jo flere rekrutteringer, desto mere omfattende og uoverskuelig bliver opgaven.
NGF Nature Energy, som er ledende aktør på biogas-området i Danmark, har over den seneste tid oplevet et stigende behov for overblik i deres rekrutteringsprocesser:
Vi er lige nu i gang med at opføre biogasanlæg over hele Danmark. Til at løfte den opgave har vi haft brug for at opruste med endnu flere kvalificerede profiler”, fortæller Debbie Larsen, som er HR-konsulent hos NGF Nature Energy.
NGF_Nature_Energy_200 bred

Virksomheden har i løbet af det sidste års tid ansat omkring 35 nye medarbejdere og har til det formål benyttet HR-ONs cloudbaserede e-rekrutteringssystem:

Førhen havde vi en jobmail, hvor vi fik alle vores ansøgninger ind på samt sendte svar ud fra. At jeg nu har et online system som værktøj med forskellige automatiserede funktioner har gjort det hele meget lettere,” forklarer Debbie.

På samme vis har smykkevirksomheden DYRBERG/KERN valgt at overlade struktureringsdelen i rekrutteringsarbejdet til HR-ON:
Dyrberg kern 200 bred ”Det er på alle mulige måder bare blevet nemmere at håndtere hele processen. Nogle gange har vi for eksempel flere stillingsopslag ude på samme tid. Før betød det, at vi skulle holde øje i brevhovedet på vores mail, med hvem der nu havde skrevet hvilken jobreference. Det holder systemet adskilt for os nu,” fortæller HR-administrator Pernille Stoltze.

Du behøver ikke at være IT-nørd

Det kan være trygt at holde fast i de velkendte rutiner og metoder til rekruttering. Men, det betaler sig at tænke nyt – og det behøver ikke at være svært: ”Jeg er på ingen måde nogen IT-nørd, men det er heldigvis heller ikke nødvendigt. Efter ti minutters personlig introduktion fangede jeg den, fordi systemet er så logisk at navigere i”, fortæller Gitte Trier, Senior Manager of Operations & HR, fra det rådgivende ingeniørfirma Topteam.
Hun oplever det som en stor udfordring at få fat på de helt rigtige kandidater:
Det skal helst være nogen, der er kendt indenfor lige præcis vores branche, og dem er der faktisk ikke så mange af.Topteam 200 bred
Hun sætter pris på selv at kunne foretage ændringer i systemet løbende og fastsætte søgekriterier fra stilling til stilling.

Det er et meget dynamisk system. Hvis jeg ikke kan finde de funktioner, jeg ønsker, så ringer jeg bare til support, som hurtigt hjælper mig med at få udført mine, nogle gange ret kringlede, idéer. De individuelt tilpassede løsninger giver mig mulighed for at søge mere målrettet,” lyder det fra hende.
Topteam har omkring 10 ansættelser årligt og søger primært at få besat tekniske stillinger som produktionsteknologer og ingeniører.