Trivselskort til arbejdspladsen
Trivsel på arbejdspladsen er mere end bare et buzzword – det er nøglen til et tilfredsstillende arbejdsliv. Fra teori til konkrete handlinger – vi introducerer vores trivselskort.
Trivselskort
Kort om spillet: Trivselskort til arbejdspladsen fremmer åben dialog om trivsel gennem fiktive scenarier. De kan tilpasses forskellige arbejdspladser og bør bruges kontinuerligt.
Formål: Arbejde med trivsel på arbejdspladsen
Varighed: 1+ t
Antal deltagere: 2-7+
Trivselskort
Kort om spillet: Trivselskort til arbejdspladsen fremmer åben dialog om trivsel gennem fiktive scenarier. De kan tilpasses forskellige arbejdspladser og bør bruges kontinuerligt.
Formål: Arbejde med trivsel på arbejdspladsen
Varighed: 1+ t
Antal deltagere: 2-7+
Udfyld og download
Udfyld formularen og du vil modtage din gratis resource via mail.
Trivselskort kort fortalt
Trivselskort til arbejdspladsen bygger på tre teoretiske søjler: skyggetemaer, medarbejderarketyper og sociodrama.
Skyggetemaer, som Ralph Stacey introducerer, handler om skjulte samtaler og udfordringer, der ikke nævnes åbent på arbejdspladsen. Helle Heins medarbejderarketyper hjælper ledere med at forstå forskellige adfærdsmønstre og justere deres strategier derefter. Sociodrama, udviklet af Jacob Levy Moreno, anvender sociodrama til at undersøge og løse sociale og organisatoriske problemer.
Kortene er designet til at fremme åben dialog om trivsel i et trygt miljø, hvor medarbejdere kan udforske følelser og udfordringer gennem fiktive scenarier. De fungerer som et kontinuerligt værktøj for at opnå de bedste resultater. Målgruppen er primært kontormedarbejdere, men kortene kan tilpasses forskellige arbejdspladser og behov.
Sådan bruger du Trivselskort
Her får du en nem guide til, hvordan spillekortene skal spilles. Du kan gøre ligesom os, men du kan også twiste reglerne, så det passer til din virksomhed:
- I skal nu i gang med at spille et trivselsspil.
- Spillet er beregnet til alle typer af organisationer med kontorer og indeholder trivselskort med forskellige fiktive situationer, der finder sted på kontoret. Her skal I være opmærksomme på, hvilke følelser der kommer i spil, og hvordan trivslen er. Forsøg at identificere trivselskortets udfordring og kom med et bud på, hvordan det kan løses.
- Dertil har I fået ekstra tomme kort. Disse kan I selv udfylde med relevante situationer fra egen arbejdsplads, hvis I ønsker dette.
- Spillet er beregnet til 2-7 spillere, som i fællesskab skal komme frem til en løsning. Vil I være flere spillere, er det muligt, så længe I er enige om det.
- Spillerne sætter sig sammen i en rundkreds og trækker et kort på skift, som læses højt i spillegruppen. Derefter har gruppen et par minutter, hvor hver spiller kan tænke over trivselskortet, inden en fælles dialog går i gang.
- Formålet er, at spillerne skal sætte sig ind i situationen og spille med på det fiktive trivselskort. Spilleren, der har trukket kortet, starter med at dele sit løsningsforslag, og herefter kan andre spillere byde ind med deres meninger om trivselskortet. Alle spillere skal sige noget.
- Hvor lang tid man har pr. kort, og hvordan man byder ind, skal spillegruppen selv bestemme, men vi anbefaler mindst 10 min. pr. kort eller indtil man er nået frem til et fælles løsningsforslag til kortet. Håndsoprækning kan bruges til at byde ind.
- I kan vælge at gennemføre alle trivselskort på én gang eller dele kortene op til flere gange.
God fornøjelse med spillet!
Svært ved at komme i gang? Brug rollekort!
Brug for lidt hjælp til at komme i gang? Bare rolig, du kan også tage rollekortene i brug. Rollekortene er et ekstra sæt kort, som man valgfrit kan bruge til trivselskortene. Hvis medarbejdere har svært ved eller ikke lyst til at dele meninger i frygt for at blive dømt, kan man bruge rollekortene, som tildeler en spiller en specifik rolle.
- I pakken har I også fået et sæt rollekort, som man kan tilføje til trivselskortene.
- Rollekortene kan tages i brug, hvis I vurderer, at spillets dialog bliver forbedret, hvis hver spiller tildeles en specifik rolle under hver runde i spillet.
- Når spillet går i gang, og en spiller trækker et kort, skal alle spillere også trække et rollekort. Er der flere spillere end rollekort, kan flere spillere gå sammen om et kort.
- Når trivselskortet er læst op, læser hver spiller sit eget rollekort for sig selv. Derefter får alle tid til at reflektere over trivselskortet og hvordan man vil forholde sig til det med sin nye rolle.
- Derefter går dialogen i gang. Spillerne behøver ikke at nævne, hvilken rolle de har, men hvis I vurderer, at det er bedst for spillet, kan I godt nævne rollerne.
- Når en runde med et trivselskort er afsluttet, samles rollekortene sammen, blandes og spillerne trækker kortene igen.