Fornemt selskab
Det var en inspirerende og lærerig Lederlounge hos HR-ON, da omkring 45 ledere og særligt indbudte besøgte HR-ONs hovedkontor på Odense Banegård Center torsdag aften. Det var blandt andet for at blive inspireret af, hvordan mangfoldighed skaber værdi og innovation for virksomheder.
Anledningen var Lederlounge i Odense Mangfoldighedscharter, som HR-ON i samarbejde med Odense Kommune var vært for.
Odense Mangfoldighedscharter er en lokal udgave af det europæiske mangfoldighedscharter. Charterets formål er at fremme mangfoldighed i organistioner og erhvervsliv. I Odense har ca. 140 organisationer skrevet under på, at de vil arbejde for større diversitet i deres organisation. En af de første organisationer til at skrive under var aftenens vært, HR-ON.
Både erhvervskvinden Stine Bosse og Thornico- og Hummel-ejer Christian Stadil har tidligere besøgt Lederlounge i Odense for at give deres opbakning og viden om diversitet i deres organisationer – og hvordan det har skabt værdi.
Til Lederloungen hos HR-ON var det Grundfos’ arbejde med mangfoldighed, der var i centrum.
Se en kort video fra arrangementet herunder:
Vinder af CSR-prisen
Mogens Lindhard, der er Head of Global Social Responsibility i Grundfos, brugte aftenen på at indvilge Lederloungen i, hvilke tiltag og værktøjer som pumpegiganten anvender for at fremme mangfoldighed. Samt hvorfor de er lykkedes så godt med det. Grundfos har gjort diversitet og inklusion til en hovedingrediens for deres succes.
Virksomheden har netop vundet CSR-prisen for deres arbejde med mangfoldighed, inklusion og CSR.
Folkeskolelæreren, fårehyrden og fodboldspilleren
Aftenens vært fortalte, hvorfor mangfoldighed har været en vigtig del i virksomhedens måde at rekruttere på. Samt hvor centralt et mangfoldigt team er for virksomhedens succes.
Softwarevirksomheden har indenfor det seneste år har ansat ca. 20 medarbejdere og forventer også i det kommende år at ansætte nye medarbejdere.
“Mangfoldighed og de forskellige øjne og input, som det giver, er en grundsten i HR-ONs succes,” udtalte virksomhedens CEO, Ali E. Cevik.
Ali E. Cevik fortalte selv, at han egentlig var fårehyrde, før han kom til Danmark. På trods af at Ali E. Cevik er CEO i en it-virksomhed, har han selv en samfundsfaglig uddannelsesbaggrund, hvor han har studeret samfundsfag og russisk.
PR-og Kommunikationsdirektør, Rasmus Festersen, der har en baggrund som professionel fodboldspiller, fortalte, at HR-ON i medarbejderstaben både har en del kvindelige udviklere, otte nationaliter, ansatte der er uddannet inden for humaniora, praktikanter og en tidligere folkeskolelærer. Disse input var med til at gøre arrangementet til en inspirerende og lærerig Lederlounge.
Innovation og udvikling er det vigtigste
Under aftenens Lederlounge blev der med hjælp fra HR-ONs digitale værktøj, AppBuilderen, foretaget en kort spørgeundersøgelse. Dette var med til at belyse deltagerenes syn på mangfoldighed, og hvorfor det er interessant.
Der blev blandt andet spurgt om, hvad der var den vigtigste værdi for mangfoldighed i netop deres organisation. Svaret var entydigt; 62 procent svarede, at udvikling, innovation og kreativitet er den primære grund til, at mangfoldighed er vigtigt i deres organisation. Deltagerundersøgelsen viste også, at størstedelen af deltagerne anså deres organisation som mangfoldig.
Hvordan de forskellige virksomheder anskuer mangfoldighed, blev efterfølgende diskuteret i Lederloungen. Deltagerundersøgelsens resultater bragte mange forskellige refleksioner frem om, hvordan mangfoldighed kan anskues og arbejdes med i praksis. Alt sammen til inspiration for både Odense Kommunes repræsentanter og deltagerne i Odense Mangfoldighedscharters Lederlounge.