Hvad du skal vide om den nye lov om tidsregistrering
Den 1. juli 2024 træder loven om tidsregistrering af medarbejderes arbejdstid i kraft. Men hvad skal virksomheder egentlig have styr på, og hvordan registrerer man tid på bedst mulig vis, uden at det føles som kontrol? Vi giver en guide til, hvad du skal vide om tidsregistrering, og hvordan du kan benytte HR-ON Staff.
Hvad betyder tidsregistrering for dig og din virksomhed? De nye regler for registrering af ansattes arbejdstid betyder at alle virksomheder som udgangspunkt skal indføre et tidsregistreringssystem eller tidsregistrering software, der skal registrere medarbejderens arbejdstid.
Kravet om tidsregistrering blev indført som følge af en afgørelse i EU-Domstolen baseret på Deutsche Bank-sagen fra 2019. Det betyder nu, at det er lovpligtigt for virksomheder at registrere arbejdstiden nøjagtigt. Derfor bør virksomheder allerede sætte sig ind i loven, opdatere GDPR-processerne, og have alt det fornødne klar inden d. 1 juli.
Med første øjekast kan lovgivningen sætte diskussioner i gang om hvorvidt tidsregistrering og fleksible arbejdstider, som mange virksomheder har taget i brug, kan hænge sammen. Fordele og ulemper kan derfor også adresseres på arbejdspladsen, så alle har mulighed for at drøfte deres tanker.
5 Nøglepunkter fra den nye lov om tidsregistrering
Læs med når vi præsenterer 5 nøglepunkter fra lovgivningen, som er en god idé at have styr på. Vi anbefaler at læse den fulde lovgivning og dens nye ændringer, da vi ikke er juridiske eksperter og kan derfor ikke vejlede andre virksomheder. Her får du blot en overordnet indføring i emnet.
1) Fuld dækning af arbejdstimer: Loven kræver, at alle arbejdstimer, inklusive pauser og overarbejde, registreres nøjagtigt.
2) Dokumentation af arbejdstid: Virksomheder skal gemme dokumentation for medarbejdernes arbejdstid i en bestemt periode.
3) Adgang til personlige tidsdata: Medarbejdere skal have adgang til deres egne tidsregistreringsdata for at kontrollere nøjagtigheden.
4) Beskyttelse af personlige oplysninger: Sikkerhedsforanstaltninger skal implementeres for at beskytte medarbejdernes personlige oplysninger.
5) Konsekvenser ved overtrædelse: Virksomheder skal være opmærksomme på bøder og andre sanktioner for ikke at overholde loven.
Med HR-ON Staff kommer I nemt i mål med tidsregistrering
Timeregistrering for medarbejdere kan nemt klares med HR-ON Staff, hvor jeres medarbejdere kan registrere arbejdstid på web – I kan også tilkøbe vores medarbejderapp StaffBuddy, der interagerer med HR-systemet og muliggør mobil tidsregistrering.
Et tidsregistrering system bliver et hjælpeværktøj, og ikke et kontrolleringsværktøj, og med Staff der allerede letter dit arbejde med HR, bliver det lige til for alle afdelinger og medarbejdere. Med simpel timeregistrering på web, design tilpasset jeres behov samt et dags- og ugeoversigt der alt sammen dækker EU-lovkravet, bliver I klar til d. 1. juli 2024.
HR-ON Staff er et HR-system, der nu også muliggør tidsregistrering for alle jeres medarbejdere. Det betyder, at I ikke skal ud og og finde et ekstra system, får her får I hele pakken. Lige fra digital signatur til tidsregistrering.
HR-ON Staff tidsregistrering: skabt med medarbejderne i tankerne
Ligetil system
Skræddersyet tidsregistrering med HR-ON Staff, som overholder EU-lovkravet.
Pas på hviletid
Alle medarbejdere har overblik over ugentlig arbejdstid, der sørger for, at man ikke arbejder over.
Nemt tidsoverblik
Med systemet kan medarbejdere tilmed opdele arbejdet i projekter, pausetyper og statusser.
Registrer på farten
Tilkøb StaffBuddy medarbejderappen, og lad medarbejdere registrere tid, uanset hvor de er.
Vil I vide mere om tidsregistrering med HR-ON Staff kan I booke en demo og blive kontaktet af en af vores salgskonsulenter. Prøv også vores prisberegner, og få prisen på systemet til din virksomhed.
FAQ: 4 hurtige om tidsregistrering
Er tidsregistrering lovpligtigt?
Ja, fra og med 1. juli er tidsregistrering lovpligtig i Danmark for de fleste medarbejdere. Undtagelser gælder muligvis, så det er vigtigt at tjekke de specifikke retningslinjer i den nye lov.
Hvad er tidsregistrering?
Tidsregistrering indebærer dokumentation af medarbejdernes arbejdstimer, herunder start og slut på arbejdsdagen, pauser og eventuelt overarbejde. Dette er en central del af at opfylde kravene i den nye lovgivning.
Er der fordele ved tidsregistrering?
Ja, der er flere fordele ved tidsregistrering, herunder nøjagtig lønudbetaling, bedre ressourcestyring og overholdelse af de nye arbejdstidsregler.
Hvem skal tidsregistrere?
Stort set alle medarbejdere forventes at tidsregistrere i henhold til den nye lov. Visse undtagelser kan dog gælde for “selvtilrettelæggere”. VI anbefaler at konsultere den nye lovtekst for præcise oplysninger om undtagelser og retningslinjer.