Som konsekvens af regeringens tiltag i forhold til at begrænse smitten af Coronavirussen, er det traditionelle jobmarked mere eller mindre lagt øde. Den gode nyhed er, at du kan bruge SoMe til at rekruttere dygtige kandidater – selv dem der ikke nødvendigvis er på udkig efter nyt job.
Jobportalen Ofir.dk oplyser i et nyhedsbrev om et fald på op mod 40% i jobsøgertrafikken. En af grundene bag faldet kan være, at ledige i øjeblikket er fritaget fra at søge job frem til 10. juni. Det har folketinget besluttet på baggrund af den aktuelle situation i samfundet.
Men der er flere måde for din virksomhed at sikre jer ansøgere til jeres ledige stillinger. Kort og godt: Du kan bruge SoMe (sociale medier) til at rekruttere dygtige kandidater. Det pointerer HR-ONs PR- og kommunikationschef, Rasmus Festersen:
“Den ekstreme situation i øjeblikket afføder, at skærmtiden øges betragteligt for alle. Det er en mulighed og anledning til at findpudse sit employer brand og aktivt henvende sig til de kommende ansøgere gennem eksempelvis SoMe.”
Styrk jeres employer brand
Det faktum, at flere tusinde danskere i øjeblikket arbejder hjemmefra, betyder, at rigtig mange sidder ved computerskærmen. Og det i endnu højere grad end normalt på arbejdspladserne rundt om i landet, da rigtig mange møder også er nødt til at foregå online nu.
Som virksomhed kan I bruge momentet til at skærpe jeres digitale udtryk. Sæt fokus på jeres employer brand gennem hjemmesiden – især jeres side med ledige stillinger – og på de sociale medier.
Employer branding går ud på at vise omverdenen og dermed potentielle kandidater, hvem I er. Hvordan er arbejdskulturen og miljøet? Hvordan vil det være at arbejde hos jer?
Se eksempler på skarpe karrieresider her og kontakt HR-ON for at få sparring og hjælp til at udvikle jeres side.
Læs også: 5 tips til Employer Branding
Hos HR-ON har medarbejderne taget udgangspunkt i den nuværende situation og delt med omverdenen, hvordan de enkelte hjemmearbejdspladser ser ud:
Nå ud til passive kandidater
Der er flere måder at tiltrække kandidater. For eksempel ved at skrue op for tilstedeværelsen på Facebook og LinkedIn, hvis du har en virksomhedskonto på en af de to eller begge medier. For at få dit jobopslag ud til flest mulige relevante kandidater, anbefaler HR-ON at oprette en kampagne, hvilket HR-ONs supportere kan hjælpe med.
Kampagner på sociale medier målrettes mod relevante kandidater ud fra kriterier som uddannelse, geografi, nuværende titel og meget mere. På den måde når dit jobopslag ud til nogle, der ikke nødvendigvis følger din virksomhed. Jobopslaget vises også for dem, der ikke aktivt søger efter nyt job – de såkaldte passive kandidater.
I Danmark har over 2,5 millioner en profil på LinkedIn. Og over 80 procent af danskerne på LinkedIn er passive kandidater. På trods af den høje andel af passive kandidater, angiver 90 procent danskere at være åben for den “rigtige” jobmulighed. Derfor kan passive kandidater være rigtig interessante at gå efter. Tallene stammer fra LinkedIn selv.
Læs også: Find din næste medarbejder via SoMe
HR-ON sætter kampagnen op
Kontakt HR-ONs support hvis du vil vide mere om kampagner på sociale medier. Det kan du gøre via telefon 71 99 07 66 eller mail til support@hr-on.com.
På grund af den nuværende situation, tilbyder HR-ON i samarbejde med fire partnere også hjælp til øvrige HR-relaterede spørgsmål som følge af Coronakrisen. HR-ONs PR- og Kommunikationschef, Rasmus Festersen, er med i et HR-beredskab, som Technology Denmark står i spidsen for. Læs mere her.
Vi holder åbent, som vi plejer, men vi har taget forbehold for myndighedernes udmelding i forbindelse med Covid-19 for at passe på vores medarbejdere. Det er ikke noget, du umiddelbart kan mærke som kunde.