HR-ON sætter en robot til det hårde arbejde på HR-messen

Robot getting coffee

HR-ON sætter en robot til det hårde arbejde på HR-messen

HR-ON sætter en robot til det hårde arbejde på HR-messen 788 438 HR-ON
Robotten UR3 kan både skrive på maskine og brygge kaffe: Er han din kommende kollega? HR-ON sætter fokus på automatisering og kunstig intelligens på HR-messen i Øksnehallen

Snart vil machine learning og kunstig intelligens sikre virksomhederne endnu bedre kandidater end i dag. Faktisk kan en robot gøre det hårde HR-arbejde.

På HR-ONs stand 77 på HR-messen den 4. og 5. oktober får de besøgende et overraskende indblik i fremtiden. Her står robotten UR3 og søger job.

“Når vi arbejder med kunstig intelligens og robotter, er det selvfølgelig normalt ikke fysiske robotter, men princippet er det samme. Det drejer sig om at få automatiseret alt det, der ikke kræver menneskeligt input,” fortæller HR-ONs CEO Ali E. Cevik.

På HR-ONs stand kan gæsterne følge med på skærmen, mens UR3 taster ind og argumentere for dens berettigelse: En robot kan gøre det hårde HR-arbejde.

“Nogen frygter, at robotter vil skabe arbejdsløshed, men vi effektiviserer produktionen og gør virksomhederne mere lønsomme. Det skaber et rigere samfund, hvilket igen skaber nye job,” skriver UR3 blandt andet.

Robotten tilføjer:

“Tænk på alternativet…”

Kan indsnævre kandidatfeltet

Med kunstig intelligens forventer HR-ON i en nær fremtid, at det vil være muligt for systemet at kunne udpege en række særligt interessante kandidater for virksomhederne at kigge på.

“Det smarte ved kunstig intelligens er, at det lynhurtigt og mere præcist kan bringe en uoverskuelig mængde ansøgninger ned i en overskuelig bunke. På den måde sparer virksomhederne tid, samtidig med at de kan føle sig trygge i forhold til, at de ikke kommer til at smide gode kandidater ud i grovsorteringen,” forklarer Ali E. Cevik.

Med andre ord kan du få en robot til at gøre det hårde HR-arbejde.

Nødvendigt med menneskeligt input

Baggrunden for HR-ONs fokus på kunstig intelligens er, at virksomheden ligger inde med tusindvis af stillingsopslag og hundredtusindvis af ansøgninger, hvilket gør det muligt at lave meget præcis ’machine learning’ af den brugeradfærd, der fører fra stillingsannonce til ansættelse.

Selvom ovennævnte robot kan gøre det hårde HR-arbejde, forudser Ali E. Cevik dog ikke, at det vil komme så vidt, at systemet bare vil kunne maile en ansættelseskontrakt med en digital signatur til den bedst egnede ansøger.

Kunstig intelligens kan sortere en masse overflødige ansøgninger fra, så ansættelsesudvalget kan koncentrere sig om en overskuelig bunke, men den allersidste sortering skal der mennesker til.

“Kunstig intelligens vil aldrig kunne sige, hvem du skal ansætte,” lyder det fra Ali E. Cevik.

Læs også: Google vil bruge kunstig intelligens til at erobre jobmarkedet