Hvad er onboarding? Sådan sikrer du en god opstart

Onboarding: Sådan sikrer du en god opstart

Onboarding: Sådan sikrer du en god opstart 1200 628 HR-ON

Onboarding
Sådan sikrer du en god opstart

Hvad er onboarding?

Onboarding er at styre det, der sker, når en ny medarbejder introduceres. Det gør man blandt andet ved at sikre medarbejderen en ordentlig introduktion til virksomhedens kultur. Det er også vigtigt at sikre relationen til de nye kollegaer. Og at stille krav der gør, at den nye medarbejder præsterer sit bedste.

Det er derfor alfa og omega for en ny medarbejders opstart med en velsmurt onboarding. En god opstart kan være med til at sikre, at medarbejderen ikke forlader jobbet inden for det første år. Det gør 25 procent af alle nyansatte, fremgår det af bogen “Onboarding – flyvende fra start.” Bogen er skrevet af Christian Harpelund, Consultant Director i Onboarding Group, og Morten Højberg, adm. direktør i Moment. Du kan læse mere om bogen her.

Preboarding: Tyvstart onboardingen

For at sikre et succesfuldt onboardingforløb, kan det være en god ide at forberede jeres nye medarbejder allerede inden første arbejdsdag. Det er – kort sagt – preboardingen. Med HR-ONs HR-system, HR-ON Staff, kan du let skabe en overskuelig online preboarding. Medarbejderen kan preboarde via sin mobil, tablet eller computer.

Brug for eksempel det unikke værktøj, AppBuilder, der er tilgængeligt i HR-ON Staff, til at oprette en app. I preboarding-appen kan der indgå informationer som eksempelvis: mødetid første dag, frokostordning samt et billede af kontaktpersonen og dennes kontaktoplysninger.

Det kræver ikke særlige it-kompetencer at oprette appen, og den kan bruges igen og igen til fremtidige nye medarbejdere. Dermed sparer du tid, når først den er kreeret.

App Builder hjælper med at onboarde nye medarbejdere

Nem fordeling af onboarding-opgaver

Der er flere ting, du kan gøre for at sikre, at onboardingen bliver en god oplevelse for den nye medarbejder. Det er blandt andet ved at få medarbejderen til at føle, at han/hun bidrager til virksomheden. Det fremgår i førnævnte bog “Onboarding – flyvende fra start” (linket fører dig til en Youtube-video).

Hvis du tidligt i onboardingen tildeler den nye medarbejder opgaver, kan han/hun få følelsen af at bidrage til virksomhed. Med personalesystemet HR-ON Staff kan du nemt håndtere processen og den øvrige del af onboardingen. Og med en overskuelig visuel visning kan du løbende følge med i, hvor langt medarbejderen er nået med de forskellige opgaver.

Få overblik over hvem der gør hvad

Du kan også registrere opgaver til dine øvrige medarbejdere, der relaterer til onboardingen af jeres nye kollega. Opgaver som eksempelvis: hvor står kaffemaskinen, opsætning af computer, uddeling af nøgle/adgangskort og så videre.

Når først onboardingprocessen er sat i system i HR-ON Staff, er det nemt at gentage fremgangsmåden, næste gang en ny medarbejder skal til at træde ind af døren.

Vi håber, at du nu har en bedre forståelse for, hvad onboarding er.
God fornøjelse.

Hvad er onboarding?

Onboarding er at styre det, der sker, når en ny medarbejder introduceres. Det gør man blandt andet ved at sikre medarbejderen en ordentlig introduktion til virksomhedens kultur.

Hvorfor er onboarding vigtigt?

Onboarding er vigtigt for at sikre relationen til de nye kollegaer, og at stille krav der gør, at den nye medarbejder præsterer sit bedste.

Hvad er preboarding?

Preboarding er forudsætningen for en god onboarding. Her forbereder man nye medarbejdere allerede inden første arbejdsdag.

Hvad indgår i en onboarding?

Det kan være ting som opsætning af computer, udlevering af nøgler, vise hvor de vigtigste ting står og alt andet der er relevant for din virksomhed.