Hvorfor skal du have en hybrid arbejdsplads?
Ja, hvorfor skal du have en hybrid arbejdsplads? Spørgsmålet er ret simpel, studier viser, at det har en positiv effekt på produktivitet og trivsel. De mange forstyrrelser, der kan være i løbet af en dag på kontoret, bliver begrænset til meddelelser, mails og møder. Small talk er ikke en faktor, da der ikke er nogen at snakke med ved kaffemaskinen, når man arbejder remote. Hvis du er interesseret i, hvordan I kan indrette jer som en hybrid arbejdsplads, kan du læse – sådan sadler I om til den hybride arbejdsplads.
Det kan på den anden side også betyde, at der mangler kollegialt samvær – noget som mange har savnet under pandemien. Lad os dykke ned i, hvilke fordele og ulemper, der kan være ved den hybride arbejdsplads.
Fordelen ved at have en hybrid arbejdsplads
Det giver først og fremmest mere produktive medarbejdere. Ved at gøre medarbejderen selvbestemmende over arbejdssted og -tid, kan de strukturere deres dagligdag. Det gør, at når de sætter sig foran computeren, så er de mere produktive. Der er også færre forstyrrelser omkring dem, da kollegaer ikke kan prikke dem på skulderen og smalltalke over kaffemaskinen.
Udover en øget produktivitet ved at arbejde hjemme, så giver det også mulighed for at skabe en bedre work-life balance. Det, der får skulle spørges om fri til, behøver man ikke længere og det mindsker stressniveauet gevaldigt. Medarbejderne reducerer ligeledes pendling, der giver mere tid til andre ting. De fleste sparer også pengene ved at pendle, som giver en følelse af mere på bundlinjen.
Apropo bundlinje, så kommer det også virksomheden til gode. Det er nemlig muligt at reducere omkostningerne, der er forbundet med at have et fysisk kontor – lokaler, skriveborde, frokostordning, kaffemaskiner og alle de andre udgifter. Og med de mere produktive medarbejdere, kommer der et automatisk højere afkast på deres funktion.
Du kan hyre fra hele verden. Virksomheden behøver ikke se begrænsninger i landegrænser og lange pendlingstider. Hvis man adoptere den hybride arbejdsplads, kan du tiltrække talenter baseret på kompetencer og ikke deres fysiske lokation.
Ulempen ved at have en hybrid arbejdsplads
Den hybride arbejdsplads er naturligvis ikke for alle, da der også er nogle ulemper ved at være fleksibel. Produktionsfirmaer har svært ved at adoptere den hybride arbejdsplads på alle niveauer. Men lad os dykke ned i, hvad der er ulempen ved en hybrid arbejdsplads.
Ulempen ved en hybrid arbejdsplads er den manglende forbindelse med medarbejderne. Hvordan kan man skabe en følelse af samhørighed til virksomheden, når man ikke er fysisk en del af virksomheden – dette er helt sikkert mest relevant til dem, der arbejder tæt på 100% remote.
I forlængelse af ovenstående, skal man også spørge sig selv, hvordan man vil lede mennesker effektivt. Det kan sagtens lade sig gøre, men ofte bliver remote medarbejdere overset. Selvom de deltager på de samme møder, vil de uden tvivl gå glip af småsnakken inden og efter mødet. De vil i det store hele også gerne udvikles, ledes og være en del af teamet.
Der er en større IT risiko ved at lade folk arbejde hjemme. Når medarbejdere tager computeren med hjem, så arbejder de på forskellige internetforbindelser. De forbindelser er ikke altid lige så sikre, som jeres interne virksomheds netværk.
Det I sparer på kontorpladser på det fysiske kontor, skal puttes ind i teknologi, der kan gøre den hybride arbejdsplads mere tilgængelig. Gode kameraer og headsets er alfa omega, hvis I vil lykkedes med den hybride arbejdsplads. I bør også overveje jeres kommunikationsveje – brug kun de kommunikationssystemer, som giver mening og skær dem fra, som ikke længere bruges.