Stærk techprofil får nøglerolle hos HR-ON

Lisbeth Chawes får nøglerolle hos HR-ON

Stærk techprofil får nøglerolle hos HR-ON

Stærk techprofil får nøglerolle hos HR-ON 1200 628 HR-ON

Det er som Chief Marketing Officer, at nyansatte Lisbeth Chawes kommer til at spille en nøglerolle i it-virksomheden HR-ON. I sit nye job skal Lisbeth Chawes være med til at sætte skub i den vækstrejse, som den odenseanske virksomhed har påbegyndt.

Lisbeth Chawes træder ind i it-virksomheden med en solid erfaring i techverdenen som baggrund. Tidligere har den fynskfødte marketingdirektør arbejdet i virksomheder som Esoft og Komfo (senere opkøbt af Falcon IO) samt FDIH (Foreningen for Dansk Internethandel). Oprindeligt er hun uddannet cand.scient.soc i virksomhedsstudier og kommunikation ved Roskilde Universitet.

Sideløbende med sin karriere i techbranchen giver hun desuden speaks om digital transformation på ledelsesniveau, kvinder i tech samt digitalt lederskab. Derudover hjælper og investerer Lisbeth Chawes i startups med et bæredygtigt fokus samt er mentor for unge talenter.

Et klart vækstpotentiale

For Lisbeth Chawes var stillingen som CMO hos HR-ON et perfekt match med hendes kompetencer og de over 15 års erfaring inden for ledelse og tech-virksomheder.

“Jeg valgte HR ON af tre årsager: Et stærkt værdifællesskab. En tro på teamet og produktet, og så det klare vækstpotentiale, hvor mine kompetencer og netværk passer perfekt ind,” siger hun.

Og hvis man spørger Lisbeth Chawes om, hvad hun brænder for i forhold til de muligheder, digitaliseringen giver, er det at skabe mere tid.

“Teknologi har taget alt for meget tid fra os. Nu er det på tide, at vi tager tiden tilbage og skaber løsninger, der hjælper os med at udvikle nyt, så vi mennesker i højere grad kan have fokus på kreativitet, nærvær og bæredygtighed. HR-ON hjælper virksomheder med at gøre HR nemt fra A til Z, så det passer rigtig godt med min vision, og jeg glæder mig rigtig meget til skabe mere tid til HR sammen med Team HR-ON,” siger hun.

Lisbeth Chawes får nøglerolle hos HR-ON

Den digitale udvikling har fart på – i alle erhverv

Der bliver nok af spændende opgaver at tage fat på hos HR-ON for Lisbeth Chawes, når det kommer til at få virksomheden til at vækste inden for salg og marketing.

“Rigtig mange organisationer er ved at omstille sig nu for at blive bedre til at imødekomme den hastige digitale udvikling. Det er nødvendigt – men det kræver rigtig meget af alle. Corona-tiden har endda sat en ekstra tyk streg under dette, da rigtig mange måtte omstille sig på kort tid i forhold til bl.a. rekruttering, møder etc.,” siger hun.

Og her er det vigtigt, at lederne indser deres vigtige opgave, mener Lisbeth Chawes.

“Ledelsesrummet er mere komplekst. Drift og innovation og dermed evnen til at lede med begge hænder er en vigtig balancegang, som lederne skal tage alvorligt. Det kræver det helt rigtige mindset, og mere end nogensinde før skal man være åben og eksperimentere. Femårs strategiplaner afløses af klare formål og eksperimenter, der hele tiden får os til at være ydmyg over for den spændende udvikling. Det er coronatiden også et godt eksempel på. Og det lykkedes faktisk rigtig mange at sadle om på kort tid og tænke nyt og dermed fastholde eller ligefrem forbedre deres konkurrenceevne,” siger hun.

Lisbeth Chawes påpeger, at digitaliseringen spiller en rolle hos mere eller mindre alle erhverv i det danske samfund.

“Vi arbejder alle med tech i dag i større eller mindre grad i min optik. Lige fra landmandens malkemaskiner over lægens sundhedsjournaler til vores software her i HR-ON, der hjælper med alt fra rekruttering af nye medarbejdere til at få dem godt onboardet. Det er en kæmpe udfordring ledelsesmæssigt, at tech bliver gjort til en fjende,” siger hun.

HR-ONs nye marketingdirektør uddyber:

“Tech skal være en hjælper, der sikrer os bedre arbejdsmuligheder på mange forskellige niveauer. HR-ON har jo et spændende produkt, HR-ON Staff, der giver mulighed for en fuld og intuitiv on- og offboarding af medarbejderen – også via mobilen,” siger Lisbeth Chawes, der også er at finde på listen over ”Inspiring Fifty: Nordics 2016”, som hylder nordens top 50 kvinder.

Med banegården som ankerplads

For Lisbeth Chawes er matchet med HR-ON kommet med en sjov sidegevinst: Hun får fortsat mulighed for at se Odense Banegård Center alle hverdage. Et sted der har været hendes ankerplads i de otte år (var det otte år?), hun har pendlet tur/retur til København for at arbejde.

Det er nemlig på Odense Banegård Centers 3. sal, at HR-ONs hovedkontor ligger. Stedet hvor al udvikling og support foregår, og hvor kunderne bliver inviteret forbi til seminarer og workshops. Her kan de hilse på HR-ONs i øjeblikket 40 ansatte. Et tal der stiger og stiger, hvilket er blevet bemærket fra flere sider. Blandt andet modtog it-virksomheden  for andet år i træk en Børsen Gazelle. Og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, har kaldt HR-ON for en fantastisk eksponent for techbranchen.

HR-ON leverer digitale løsninger, der letter HR-arbejdet for alle HR-ONs kunder, private såvel som offentlige virksomheder og organisationer. HR-ON har således udviklet et rekrutteringssystem, HR-ON Recruit, der automatiserer en stor del af ansættelsesprocessen for HR-ONs kunder samt et personaleadministrationssystem, HR-ON Staff, der samler alle HR-opgaver, fra når medarbejder starter, til når han/hun forlader virksomheden igen.